www.nextvacation.eu
from 599 лв.
Запитване

ЕКСКУРЗИЯ ДУНАВСКИ СТОЛИЦИ С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА КРУИЗ ОТ БРАТИСЛАВА ДО ВИЕНА

Не е оценено
Продължителност

5 ДНИ / 4 НОЩУВКИ

Tour Type

Specific Tour

Group Size

40 people

Език

Bulgarian, Български

ЕКСКУРЗИЯ ДУНАВСКИ СТОЛИЦИ –  БУДАПЕЩА, БРАТИСЛАВА И ВИЕНА

ВЪЗМОЖНОСТ ЗА РЕЧЕН КРУИЗ БРАТИСЛАВА – ВИЕНА https://youtu.be/IooGajewPlw

19.09. – 23.09.24 г.

16.10. – 20.10.24 г.

ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ТРЪГВАНЕ ОТ ПЛОВДИВ И СОФИЯ

МАРШРУТ: СОФИЯ – БУДАПЕЩА – БРАТИСЛАВА – ВИЕНА – БРАТИСЛАВА– СОФИЯ

ЕКСКУРЗИЯ С АВТОБУС

Виж повече

Цени

 • Цена на човек, настанен в двойна или тройна стая - 599 лв.

Ден 1
Ден 1

Отпътуване от гр. София (ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”) в 05:00 ч. Преминаване на ГКПП Калотина и Градина. Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане следобед в Будапеща. Възможност за разходка с кораб по река Дунав* (продължителност около час), с местен екскурзовод на български език. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

Ден 2
Ден 2

Закуска. Напускане на хотела. Туристическа програма в унгарската столица до обяд, включваща панорамна обиколка с автобус, по време на която се разглеждат: мостовете на река Дунав; Парламента; Музеят на изящните изкуства; площада на героите; Рибарските кули; Кралският дворец; паметниците на Св. Ищван и Св. Троица; катедралата Св.Матияш; хълма и паметника на Св. Гелерт и др. Свободно време за разходка и обяд по главната улица „Ваци“. Отпътуване за словашката столица Братислава. Туристическа програма в Братислава: Братиславски Храд; катедралата Св.Мартин; старото кметство и др. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

Ден 3
Ден 3

Закуска. Възможност за круиз по река Дунав от Братислава до Виена. Плаването е с продължителност около 1 час и 30 минути (информация за записването и цените на билетите ще откриете в секция „допълнителни екскурзии). Програмата за останалата част от туристите включва трасфер с автобус до Виена, където след завършване на круиза и събиране на цялата група предстои панорамна обиколка с автобус на австрийската столица. Разглеждане на забележителностите на Малкия Ринг: Музей на приложните изкуства; градския парк с паметника на Йохан Щраус – син; хотел „Империал“; Паметника на Руския войн; Шварценбергплац; двореца Белведере; Виенската Филхармония; Карлскирхе; Виенската опера; Хофбург; културноисторическия и природонаучния музей, парламента; кметството; университета; Хундертвасер; трите ръкава на река Дунав; „Уно сити“ със сградите на ООН; кулата Дунав и др. Следва пешеходна туристическа програма в Стария град и разглеждане на: Мария –Терезия – Плац; Паметника на Мария Терезия; Площада на героите; дворцовия комплекс Хофбург; площад Грабен с чумната колона и най– голямата катедрала в Австрия - Щефансдом. Свободно за разглеждане на музеи по интереси, обяд или шопинг по Мария Хилферщрасе. Завръщане в Братислава вечерта. Нощувка.

Ден 4
Ден 4

Закуска. Отпътуване за Виена. Посещение на дворецът “Шьонбрун” - лятна резиденция на Хабсбургите, построена през 1696-1713 г. на мястото на ловна къща. Известен е с това, че по време на окупацията на Наполеон, тук се намирал щабът на императора, а в една от залите е свирил 6-годишният Моцарт. Паркът е направен по френски образец с подрязани дървета, митологични скулптури и фонтан на Нептун. В комплекса на двореца се включват още панорамната площадка на Мария Терезия “Глориет”; къщата на палмите и великолепната Виенска зоологическа градина - най-старата в света. Свободно време с възможност за разходка и разглеждане градините на двореца или на зоологическата градина. Посещение на Пратера – най-старият увеселителен парк в Европа, разположен по крайбрежието на р. Дунав, известен още със символа на Виена - Виенското колело. Свободно време. Завръщане в хотела в Братислава. Нощувка.

Ден 5
Ден 5

Закуска. Отпътуване за България. Транзитно преминаване през Унгария и Сърбия. Пристигане в София (ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”) късно вечерта.

 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Будапеща
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Братислава
 • Транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • Гранични и магистрални такси
 • Панорамна обиколка на Будапеща с екскурзовод на български език
 • Туристическа обиколка на Братислава с екскурзовод на български език
 • Панорамна и пешеходна обиколка на Виена с екскурзовод на български език
 • Водач по време на пътуването
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина - Травълър“, „Опция А“ от ЗК „ЕвроИнс“, с лимит на отговорност 10 000 евро
 • Туристическа/сити такса към хотелите – 10 евро, на човек, общо за четирите нощувки*
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“
 • Допълнителни екскурзии по програма*, входни такси за музеи и атракции*
 • Двупосочен трансфер Пловдив - София - Пловдив - 50 лв.*

5 дни / 4 нощувки

Bulgarian
Български

Tour's Location

Възможност за тръгване от Пловдив
Двупосочен трансфер Пловдив - София - Пловдив е на цена от 50 лв. на човек. Заявява се при резервация за пътуването и се заплаща заедно със стойността на туристическия пакет. Тръгването става от бензиностанция "OMV", до хотел "Санкт Петербург". Трансферът се осъществява с микробус, лицензиран за превоз на пътници и е до и от мястото на тръгване и приключване на туристическото пътуване - гр. София, ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”.
Трансферът се осъществява при минимум 10 записани туристи.
Допълнителни екскурзии и входни такси за забележителности, срокове за записване и начин на плащане
Цена на човек, за икономичен „ зелен“ билет, за круиз по река Дунав от Братислава до Виена (продължителност около 1 час и 30 минути) – 76 лв.; икономичен „син“ билет – 80 лв.; икономичен „лилав“ билет (в редовете до прозорците) – 84 лв.; „розов“ билет – 90 лв.
o Местата за настаняване на кораба са предварително определени от круизната компания и са разпределени в сектори по местоположение. При запитване по електронен път или на място в офиса на агенцията може да получите повече информация за разпределението на места по цветови зони в кораба.
o Записването за круиза става предварително, в офиса на агенцията. Заплащането става в лева, най-късно 30 дни преди датата на отпътуване!

Разходка с кораб по река Дунав, по време на престоя в Будапеща (продължителност 1 час) – 30 евро с беседа от местен екскурзовод на български език, парче торта и чаша шампанско

Посещение на двореца Шьонбрун с включени входен билет, слушалки и екскурзовод на български език – 35 евро

Разходката с кораб, по време на престоя в Будапеща и организираното посещение на двореца Шьонбрун се осъществяват при минимум 20 записани туристи. Заявяването им става предварително, при резервацията за пътуването, а заплащането заедно с последната дължима вноска по основния туристически пакет.

Цена на дневен билет, за възрастен, за зоологическата градина във Виена – 26 евро. Възможност за отстъпка в размер на 2 евро на човек при сформиране на група от минимум 10 желаещи туристи. Билетът се заплаща на място.
Туристическа такса
Туристическата/сити такса се заплаща на място, по време на пътуването, като за Будапеща е в размер на 1 евро, а в Братислава е 3 евро, на нощувка. Общата цена на човек, за четирите нощувки, е в размер на 10 евро.
Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г.
Лица до 4 г. и от 65 до 74 г. имат доплащане за медицинска застраховка в размер на 6 лв. на човек за престоя. Лица от 75 до 85 г. имат доплащане от 12 лв. на човек за целия период на пътуването.
Начин на плащане и общи условия
Начин на плащане: 30% депозит при резервация за пътуването. Доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.
Тип на програмата: „СПО” (специална промоционална оферта)
Потребителят има право да се откаже от пътуването, без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет и внасяне на депозит.
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
- ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване
- ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването
- ако прекратяването е от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването - 50% от общата стойност на пътуването
- ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването - 80% от общата стойност на пътуването
- ако предкратяването е под 14 календарни дни преди датата на пътуването - 100% от общата цена на организираното пътуване.
При отказ от пътуване, заявено с договор в “Последния Момент” или „Last Minute”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.
При отказ от пътуване, заявено с договор на „Ранни Записвания” или “Early Booking”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.
При отказ от пътуване, заявено с договор на „Специални Промоционални Оферти” или „SPO”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията - 40 туристи.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване!
Общи данни за паспортен и визов режим, както и здравни изисквания - Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт с минимум 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани.
Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Сърбия, Унгария, Словакия и Австрия поради: забрана за напускане на страната; невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителите!
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!
Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, включително и разходи свързани с COVID-19, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
„Некст Вакейшън“ ЕООД разполага с удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност с № РК-01-8284 / 01.02.23 г., издадено от Министерство на туризма.
„Некст Вакейшън“ ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“ от ЗД „Евроинс“ АД със седалище гр. София, бул. „Христофор Колумб“43, застрахователна полица № 03700100004858/10.02.24 г., с период на застрахователно покритие от 00:00 ч. на 11.02.2024 г. до 23:59 ч. на 10.02.2025 г. и лимит на отговорност в размер на 75 000 лв.
Цени от 599 лв.

Запитване

Други оферти