www.nextvacation.eu
from 385 лв.
Запитване

ЕКСКУРЗИЯ ДО БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА – ДУХЪТ НА ИЗТОКА И ЗАПАДА, 3 НОЩУВКИ В САРАЕВО

Не е оценено
Продължителност

4 ДНИ / 3 НОЩУВКИ

Tour Type

Specific Tour

Group Size

40 people

Език

Bulgarian, Български

ЕКСКУРЗИЯ БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА – САРАЕВО, МОСТАР, ВИШЕГРАД И БОСНЕНСКИТЕ ПИРАМИДИ

26.09. – 29.09.24 г.

17.10. – 20.10.24 г.

3 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ В САРАЕВО

ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ТРЪГВАНЕ ОТ ПЛОВДИВ И СОФИЯ

МАРШРУТ: ПЛОВДИВ – СОФИЯ – ЧАЧАК – САРАЕВО – МОСТАР – ВИШЕГРАД – СОФИЯ – ПЛОВДИВ

ЕКСКУРЗИЯ С АВТОБУС

Виж повече

Цени

 • Цена на човек, настанен в двойна или тройна стая - 385 лв.
 • Цена на човек, настанен в единична стая - 530 лв.
 • Цена за дете от 0 до 11,99 г., настанено с двама възрастни - 325 лв.

Ден 1
Ден 1

Отпътуване от гр. София (ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”) в 05:00 ч. по маршрута София – Чачак – Овчаро - кабларска клисура – Дървенград – Вишеград. В това приказно пътуване до Източна Босна и Херцеговина с Р. Сръбска и Вишеград ще прекосим територията на Западна Сърбия - там, където се намира сръбското сърце - историческата област Рашка! Пътят ще ни преведе през Овчаро-кабларска клисура - живописен пролом, речен праг на река Западна Морава. Дефилето е под защита на държавата като регион с изключителни физикогеографски характеристики и природа. Сред тази природна красота ще направим зареждаща почивка и фото пауза. В ранния следобяд ще посетим и слънчевия хълм, наречен Мечавник, където режисьора Емир Костурица построил своя Дървенград или още Кустендорф (от немски език - град край река). Прекрачвайки входа на Дървенград ще се озовете в друг свят – свят спокоен, приказен и подреден. В комплекса си има всичко, което ще намерите и в истински град – централен площад, улици, църква, кино, басейн и спа център, фитнес зала, два ресторанта, кафе-сладкарница, бар и дори затвор. Простото им изброяване обаче далеч не може да опише това, което Мечавник всъщност е. А именно – град, в който животът изглежда наистина е чудо! Свободно време да се насладите на атмосферата на чашка кафе и не пропускайте да опитате сочната баклава, която всички вкусили я туристи препоръчват! Преминаване на близката граница с Босна и Херцеговина и отпътуване в посока столицата – Сараево. Сараево е град, успял дори след войната да съхрани своята богата архитектурна смесица от стилове: на запад впечатлява ни архитектурното наследство от Австрия, а на изток контрастира с ориенталски стил архитектура и тази останала от годините на социализма. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка

Ден 2
Ден 2

Закуска. Отпътуване за Босненските пирамиди, намиращи се край град Високо. За тях се смята, че са най-старите създадени от човека пирамиди в света. Разходката с местен водач в подземните лабиринти на пирамидите. Завръщане в Сараево. Панорамна автобусна обиколка на града, по време на която ще видите: сградата на Библиотекатa (Виечница); Инат къща; Латинският мост (на чийто северен край през 1914г е бил убит Франц Фердинанд); Музикалният павилион; Синагогата; моста на Густав Айфел; джамията на Али Паша; катедралата. Пешеходна разходка в старата част на Сараево: Баш чаршия; чешмата Себил; улица Казанджилък; Гази Хюсрев бей джамия (изградена по проект на известния Mимар Синан, строежът й е дело на дубровнишки майстори); старата часовникова кула.
Свободно време, за да усетите духа на Сараево с безкрайните малки кафенета и уютни ресторанти, които лесно ще откриете в главната търговска зона на Сараево. Тук ще откриете и много магазини за бижута, за сувенири и дребни сладкиши. Завръщане в хотела. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 3
Ден 3

Закуска. Свободно време в Сараево или по желание и срещу допълнително заплащане: екскурзия до Мостар, град на река Неретва. При пристигане в града разглеждане на Стария град: старият турски мост над река Неретва /построен през 16 в., моста е в списъка за културно наследство на UNESCO, по време на ожесточените сражения през 1993 г. е разрушен, отново възстановен и открит през 2004 г./, джамията “Караджоз Бей” /построена през 16 в. от Мимар Синан/, моста Крива Чуприя, къщата на Бишчевич, Епископството, Католическата църква, Старата чаршия. Свободно време. Завръщане в Сараево следобяд. Свободно време. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 4
Ден 4

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване в посока Вишеград. Организирана пешеходна разходка във Вишеград, който впечатлява със зелените си хълмове и изумрудената река Дрина, криволичеща между тях. Заради цвета на реката местните я наричат още и с името „Зеленика”. Разходката ни започва от мостът, построен от Синан по инициатива на Мехмед Паша Соколович, родом от района на град Рудо. Мостът на Мехмед паша Соколович е изумителен пример за османската архитектура. Красив и почти вечен, строен през годините от 1571 до 1577 с ангария, събирана от сръбските села наоколо и дори от случайни сръбски пътници, попаднали не на място.
Прочутият мост дал и името на романа на писателя Иво Андрич от 1944 год. – Мостът на Дрина. Продължаваме разходката си покрай изумрудената река до Андричград – другото творение на Емир Костурица. Иво Андрич е любим писател на Емир Костурица и в негова чест той изгражда град от камък, който нарича – Андричград. Градът е красиво разположен на полуостров образуван при вливането на река Ржава в река Дрина и тъй като за направата на града е използван само камък е известен още и с името – Каменград. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за България. Пристигане в София (ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”) вечерта.

 • 3 нощувки със закуски на блок маса в хотел 3* в Сараево
 • Три вечери на блок маса в ресторанта на хотела
 • Транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • Гранични и магистрални такси
 • Водач по време на пътуването
 • Посещение на етно селище на Емир Костурица - Дървенград (не включва входна такса)
 • Посещение на Босненските пирамиди
 • Панорамна и пешеходна туристическа обиколка на Сараево
 • Туристическа обиколка на Вишеград
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина - Травълър“, „Опция А“ от ЗК „ЕвроИнс“, с лимит на отговорност 10 000 евро*
 • Входни такси за посещаваните обекти – Дървенград – около 250 сръбски динара
 • Целодневна екскурзия до Мостар – 25 евро
 • Двупосочен трансфер Пловдив - София - Пловдив - 50 лв.
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка „отмяна на пътуване“

4 дни / 3 нощувки

Bulgarian
Български

Tour's Location

Интересна информация за Сараево
Сараево
Сараево - заобиколен от хълмове, Сараево притежава очарованието на град, през който минава река. Разходете се покрай река Миляцка и ще видите: сградата на Кметството в мавритански стил, ще достигнете до Латинския мост, където е убит австрийският престолонаследник Франц Фердинанд – повод, за да пламне Първата световна война. В разходката Ви бароковите сгради от времето на Австро-унгарската империя ще се се сменят от стари къщи и не пропускайте точно тогава да погледнете в краката си, където ще откриете разделителната линия, сочеща – Изток и Запад..
Стъпете в Изток в стария град на Ориента и Баш Чаршия, където освен да обиколите дюкяните с медни и кожени стоки, с накити и сувенири, задължително се сяда за порция „чебапчици“ – малки и много вкусни кебапчета, които се поднасят на порции по 7, 10 или 15 в джоб от тънка питка и с каймак за топене. Традиционната закуска е бюрекът, а не бива да пропуснете и чашка босанско „тучано кафе”, на което подхождат сладки сиропирани изкушения…
Ако искате да пробвате босненска традиционна кухня се отбийте в „Инат къща” и опитайте „сараевски сахан”, сочни и дъхави босненски суджуци и чаша вино разбира се, а защо не люта ракийка в юзче поднесена..
В Сараево векове наред мирно съжителствали различни религии, допринесли за прозвището му „Йерусалим на Балканите”. Никъде другаде на Балканите човек не може да види толкова много и разположени буквално едни до други православни църкви, джамии и католически храмове и синагоги, колкото в стария град на Сараево.
Обратно в реалността – каквото и да сте чели за последния геноцид в европейската история, пак няма да сте подготвени за надупчените фасади на бароковите сгради, за разказите на местните как са издържали 3 години без вода и без електричество на сръбската обсада, за паметника на убитите над 1500 деца. В тези тежки години един тунел под земята е бил единствената връзка на жителите на Сараево с външния свят. От тунела днес са запазени няколко километра превърнати в музей и открити за посещение.
Възможност за тръгване от Пловдив
Двупосочен трансфер Пловдив - София - Пловдив е на цена от 50 лв. на човек. Заявява се при резервация за пътуването и се заплаща заедно със стойността на туристическия пакет. Тръгването става от бензиностанция "OMV", до хотел "Санкт Петербург". Трансферът се осъществява с микробус, лицензиран за превоз на пътници и е до и от мястото на тръгване и приключване на туристическото пътуване - гр. София, ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”.
Трансферът се осъществява при минимум 10 записани туристи.
Допълнителни екскурзии
Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 20 записани туристи. Заплащането им става в евро, на водача на групата по време на пътуването!
Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г.
Лица до 4 г. и от 65 до 74 г. имат доплащане за медицинска застраховка в размер на 4 лв. на човек за престоя. Лица от 75 до 85 г. имат доплащане от 8 лв. на човек за целия период на пътуването.
Общи условия
Начин на плащане: 30% от пакетната цена при резервация за пътуването. Доплащане на екскурзията до 14 дни преди датата на отпътуване.
Тип на програмата: „СПО” (специална промоционална оферта)
Потребителят има право да се откаже от пътуването, без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет и внасяне на депозит.
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
- ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване
- ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването
- ако прекратяването е от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването - 50% от общата стойност на пътуването
- ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването - 80% от общата стойност на пътуването
- ако предкратяването е под 14 календарни дни преди датата на пътуването - 100% от общата цена на организираното пътуване.
При отказ от пътуване, заявено с договор в “Последния Момент” или „Last Minute”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.
При отказ от пътуване, заявено с договор на „Ранни Записвания” или “Early Booking”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.
При отказ от пътуване, заявено с договор на „Специални Промоционални Оферти” или „SPO”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията - 40 туристи.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване!
Общи данни за паспортен и визов режим, както и здравни изисквания - Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт с минимум 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани.
Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Сърбия и Босна и Херцеговина поради: забрана за напускане на страната; невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителите!
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!
Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, включително и разходи свързани с COVID-19, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
„Некст Вакейшън“ ЕООД разполага с удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност с № РК-01-8284 / 01.02.23 г., издадено от Министерство на туризма.
„Некст Вакейшън“ ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“ от ЗД „Евроинс“ АД със седалище гр. София, бул. „Христофор Колумб“43, застрахователна полица № 03700100004858/10.02.24 г., с период на застрахователно покритие от 00:00 ч. на 11.02.2024 г. до 23:59 ч. на 10.02.2025 г. и лимит на отговорност в размер на 75 000 лв.

Reviews

0/5
Не е оценено
Based on 0 review
Отлично
0
Много добро
0
Средно
0
Слабо
0
Ужасно
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Постави оценка

Цени от 385 лв.

Запитване

Други оферти