www.nextvacation.eu
from 459 лв.
Запитване

ВЕЛИКДЕН В ОЛИМПИЙСКАТА РИВИЕРА И МЕТЕОРА, 3 НОЩУВКИ В ХОТЕЛ 4*

Не е оценено
Продължителност

4 ДНИ / 3 НОЩУВКИ

Tour Type

Specific Tour

Group Size

40 people

Език

Bulgarian, Български

03.05. – 06.05.24 г.

ВЕЛИКДЕН В ОЛИМПИЙСКАТА РИВИЕРА И МЕТЕОРА, 3 НОЩУВКИ В ХОТЕЛ „MEDITERRANEAN RESORT“ 4* https://mediterraneanhotels.gr/hotels/resort/

2 ВЕЧЕРИ НА БЛОК МАСА В РЕСТОРАНТА НА ХОТЕЛА

ПРАЗНИЧЕН ОБЯД В РЕСТОРАНТА НА ХОТЕЛА

ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО МЕТЕОРА И ПОЛУДНЕВНА ДО ЛИТОХОРО – ВКЛЮЧЕНИ В ПАКЕТНАТА ЦЕНА

ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА – ВАЛИДНА ДО КРАЯ НА ФЕВРУАРИ!

РЕЗЕРВИРАЙ С ДЕПОЗИТ ОТ 140 ЛВ. НА ЧОВЕК

МАРШРУТ: СОФИЯ – СОЛУН – ПАРАЛИЯ КАТЕРИНИ – МЕТЕОРА – СОФИЯ

ЕКСКУРЗИЯ С АВТОБУС

Виж повече

Цени

 • Цена на човек, настанен в двойна стая - 459 лв.
 • Цена на човек, настанен в единична стая - 619 лв.
 • Цена за дете от 0 до 6,99 г., настанено с двама възрастни - 179 лв.
 • Цена за дете от 7 до 12,99 г., настанено с двама възрастни - 344 лв.
 • Начин на плащане: По условия на „Ранно записване“, цените са валидни при резервация, сключване на потребителски договор и депозит в размер на 140 лв., на човек. Промоцията е актуална до изчерпване на местата или най-късно до 29.02.24 г. Доплащането следва да бъде извършено в срок до 14 дни преди датата на отпътуване.

Ден 1
Ден 1

Отпътуване от гр. София (ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”) в 07:00 ч., Дупница в 08:00 ч., Благоевград в 08:30 ч. и Сандански в 10:00 ч. Преминаване през граничните пунктове Кулата и Промахон. Около обяд пристигане в Солун. Туристическа програма в града: Бялата кула, паметника на Александър Македонски, Триумфалната арка, Ротондата, Крепостните стени, посещение на църквата “Св. Димитър”. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за Олимпийска ривиера. Настаняване в хотел “Mediterranean resort“ 4*, Паралия Катерини. Свободно време. Вечеря на блок маса в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 2
Ден 2

Закуска. Целодневна екскурзия до местността Метеора - уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Посещение на работилница за икони. Разглеждане на най-големия манастир “Великия Метеор”. Завръщане в хотела. Свободно време. Вечеря на блок маса в ресторанта на хотела. ТЪРЖЕСТВЕНА ВЕЛИКДЕНСКА ЛИТУРГИЯ. Нощувка.

Ден 3
Ден 3

Закуска. Отпътуване за Литохоро – градче, разположено амфитеатрално в планината Олимп, изходна точка за изкачване на връх Митикас. Свободно време. Завръщане в Паралия Катерини. Празничен Великденски обяд в ресторанта на хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 4
Ден 4

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София (ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”) вечерта.

 • 3 нощувки със закуски и 2 вечери на блок маса в хотел “Mediterranean resort“ 4* в Паралия Катерини https://mediterraneanhotels.gr/hotels/resort/
 • Тържествен Великденски обяд в ресторанта на хотела
 • Транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • Гранични и магистрални такси
 • Целодневна екскурзия до Метеора
 • Полудневна екскурзия до Литохоро
 • Туристическа програма в Солун
 • Водач по време на пътуването и престоя
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина - Травълър“, „Опция А“ от ЗК „ЕвроИнс“, с лимит на отговорност 10 000 евро*
 • Туристическа / сити такса (заплаща се в евро, при настаняване в хотела) – 3,5 евро на човек, на нощувка*
 • Разходи от личен характер
 • Входни билети и такси за посещавани по програмата музеи и забележителности
 • Застраховка „отмяна на пътуване“

4 дни / 3 нощувки

Bulgarian
Български

Tour's Location

Туристическа такса
Считано от 01.01.2018 г. в Гърция се въвежда туристическа такса, която туристите заплащат на рецепция в хотелите. Таксите са в съответствие с местната категоризация и са на ден за стая. Цената на туристическата такса е актуална и в сила от 01.01.2024 г.
Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г.
Лица до 4 г. и от 65 до 74 г. имат доплащане за медицинска застраховка в размер на 4 лв. на човек за престоя. Лица от 75 до 85 г. имат доплащане от 8 лв. на човек за целия период на пътуването.
Начин на плащане и общи условия
Начин на плащане: По условия на „Ранно записване“, цените са валидни при резервация, сключване на потребителски договор и депозит в размер на 140 лв., на човек. Промоцията е актуална до изчерпване на местата или най-късно до 29.02.24 г. Доплащането следва да бъде извършено в срок до 14 дни преди датата на отпътуване.
Тип на програмата: “SPO” (специална промоционална оферта)
Потребителят има право да се откаже от пътуването, без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет и внасяне на депозит.
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
- ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване
- ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването
- ако прекратяването е от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването - 50% от общата стойност на пътуването
- ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването - 80% от общата стойност на пътуването
- ако предкратяването е под 14 календарни дни преди датата на пътуването - 100% от общата цена на организираното пътуване.
При отказ от пътуване, заявено с договор в “Последния Момент” или „Last Minute”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.
При отказ от пътуване, заявено с договор на „Ранни Записвания” или “Early Booking”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.
При отказ от пътуване, заявено с договор на „Специални Промоционални Оферти” или „SPO”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията - 40 туристи.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване!
Общи данни за паспортен и визов режим, както и здравни изисквания - Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт с минимум 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани.
Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната; невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !
Пътуването е подходящо за лица с ограничена подвижност, с изключение на целодневната екскурзия до Метеора.
Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителите!
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!
Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, включително и разходи свързани с COVID-19, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
„Некст Вакейшън“ ЕООД разполага с удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност с № РК-01-8284 / 01.02.23 г., издадено от Министерство на туризма.
„Некст Вакейшън“ ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“ от ЗД „Евроинс“ АД със седалище гр. София, бул. „Христофор Колумб“43, застрахователна полица № 03700100004858/10.02.24 г., с период на застрахователно покритие от 00:00 ч. на 11.02.2024 г. до 23:59 ч. на 10.02.2025 г. и лимит на отговорност в размер на 75 000 лв.
Цени от 459 лв.

Запитване

Други оферти