www.nextvacation.eu
from 675 лв.
Запитване

ВЕЛИКДЕН НА ОСТРОВ КОРФУ 4 ДНИ / 3 НОЩУВКИ НА БАЗА ALL INCLUSIVE

Не е оценено
Продължителност

4 ДНИ / 3 НОЩУВКИ

Tour Type

Specific Tour

Group Size

40 people

Език

Bulgarian, Български

ВЕЛИКДЕН НА ОСТРОВ КОРФУ 3 НОЩУВКИ НА БАЗА ALL INCLUSIVE В ХОТЕЛ „MESSONGHI BEACH“ 3* https://messonghibeach.gr/

03.05. – 06.05.24 г.

ПРАЗНИЧЕН ВЕЛИКДЕНСКИ ОБЯД С ЧЕВЕРМЕТА, УЗО, МУЗИКА И ТАНЦИ

МАРШРУТ: СОФИЯ – ВЕРИЯ – КОЗАНИ – ИГУМЕНИЦА – О-В КОРФУ – СОФИЯ

ЕКСКУРЗИЯ С АВТОБУС

ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПЪТУВАНЕ СЪС СОБСТВЕН ПРЕВОЗ

Виж повече

Цени

 • Цена на човек, за пакет, на база ALL INCLUSIVE, в лева
 • В двойна стая - 675 лв.
 • 3-ти възрастен в двойна стая - 575 лв.
 • 1-во дете от 2 до 10.99 г., с двама възрастни в двойна стая - 280 лв.
 • 2-ро дете от 2 до 10.99 г., с двама възрастни в двойна стая - 470 лв.
 • Доплащане за ползване на единична стая - 260 лв.
 • Начин на плащане: По условия на „Ранно записване“, цените са валидни при резервация, сключване на потребителски договор и депозит в размер на 50% от пакетната цена, на човек. Промоцията е актуална до изчерпване на местата или най-късно до 29.02.24 г. Доплащането следва да бъде извършено в срок до 20 дни преди датата на отпътуване.

Ден 1
Ден 1

Отпътуване от гр. София паркинга пред национален стадион „Васил Левски”) в 06:00 ч. Преминаване през граничните пунктове Кулата и Промахон. Пристигане в Игуменица следобяд, откъдето пътуването продължава с ферибот (продължителност около 1 час и 45 минути) до остров Корфу. Настаняване в хотел “Messonghi Beach” 3*. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 2
Ден 2

Закуска. Този ден трябва да се отдели за град Корфу, където се провеждат пищни Великденски тържества, чиято традиция датира от векове. Първото шествие започва в 9:00 часа, с изнасянето на мощите на Св. Спиридон – закрилникът на Корфу. Под съпровода на филхармония и многобройни барабани, охранявано от моряци и предвождано от най-висшите свещенослужители на острова, то преминава по криволичещите улички на главния град. В 11:00 часа, градът се огласява от камбанен звън и островитяните започват да хвърлят от прозорците керамични съдове пълни с вода. След тази уникална церемония следва разходка из живописния град Корфу или време за кафе на ул. Листон – копиe на парижката „Риволи“ или обяд в някоя от прекрасните таверни. Следобяд панорамна обиколка на град Корфу – разглеждане на старата и новата крепост, аркадите Листон, двореца "Ахилийон"- лятната резиденция на Императрица Сиси / *Ако отвори, защото е в ремонт /, полуостров Канони и Мишия остров с беседа на български език. Завръщане в хотела привечер. В 23:00 *по желание се посещава най-близката църква за литургия и жив огън. В 00:00 се обявява официалното „Христос Воскресе“ и отново под съпровода на Филхармонията и камбанен звън следват всенародни тържества и фойерверки. Връщане в хотела, където следва ВЕЛИКДЕНСКА ВЕЧЕРЯ с козунаци, традиционната за Гърция супа „магерица“ и боядисани яйца. Нощувка.

Ден 3
Ден 3

Закуска. През този ден никой в Гърция не работи – ден на всеобщ, голям празник. На обяд в хотел Messonghi Beach се организира ПРАЗНИЧЕН ВЕЛИКДЕНСКИ ОБЯД с агнешки чевермета, узо, музика и танци. Следобяд, по желание и срещу допълнително заплащане, екскурзия до Палеокастрица – едно от емблематичните места на Корфу, на чийто бряг се е разхождал Одисей, пленен от красотата на острова. Посещение и на манастира „Света Богородица Палеокастрица“, датиращ от 1225 г. Според легендата, за да спаси своя храм от пиратите, Богородица вкаменила кораба им. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4
Ден 4

Закуска. Отпътуване за България по обратния маршрут: с ферибот от Корфу до Игуменица; Игуменица – Верия – Солун - София. Пристигане в София (паркинга пред главния вход на национален стадион „Васил Левски“) вечерта.

 • 3 нощувки на база ALL INCLUSIVE в хотел “Messonghi Beach” 3* www.messongibeach.gr
 • Великденска вечеря в ресторанта на хотела
 • Празничен Великденски обяд в ресторанта на хотела, с чевермета, узо и много танци
 • Транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • Гранични, магистрални такси и фериботни билети
 • Панорамна обиколка на Корфу град и посещение на Двореца на Императрица Сиси с беседа на български език
 • Водач по време на пътуването и престоя
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина - Травълър“, „Опция А“ от ЗК „ЕвроИнс“, с лимит на отговорност 5 000 евро****
 • Екскурзия до Палеокастрица - 20 евро възрастен и 15 евро дете до 11.99 г.
 • Входна такса на двореца Ахилийон или само за градините – групова цена от 5 евро на човек
 • Туристическа такса в размер на 3 евро, на стая, на нощувка*
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка ‚Отмяна на пътуване“

4 дни / 3 нощувки

Bulgarian
Български

Tour's Location

Възможност за пътуване със собствен транспорт
За туристите, които желаят да ползват собствен транспорт, от цената се приспадат 150 лв. Стаите за ползване с личен транспорт са ограничени и подлежат на потвърждение. Туристи, пътуващи самостоятелно, нямат включени застраховка и фериботен билет!
Допълнителни екскурзии
Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 20 записани туристи. Заплащането им става в евро, на водача на групата по време на пътуването! При заплатена допълнителна екскурзия, но при неявяване на турист в определеното време и място на започване на екскурзията, сумата не се възстановя!
Туристическа такса
Считано от 01.01.2018 г. в Гърция се въвежда туристическа такса, която туристите заплащат на рецепция в хотелите. Таксите са в съответствие с местната категоризация и са на ден за стая.
Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г.
Лица до 5 г. и от 65 до 74 г. имат доплащане за медицинска застраховка в размер на 4 лв. на човек за престоя. Лица от 75 до 80 г. имат доплащане от 8 лв., на човек, за целия период на пътуването. Застраховката е индивидуална за лица над 80 г. и се изготвя в деня на сключване на договора, като стойността й се заплаща изцяло за сметка на туриста.
Начин на плащане и общи условия
Начин на плащане: По условия на „Ранно записване“, цените са валидни при резервация, сключване на потребителски договор и депозит в размер на 50% от пакетната цена, на човек. Промоцията е актуална до изчерпване на местата или най-късно до 29.02.24 г. Доплащането следва да бъде извършено в срок до 20 дни преди датата на отпътуване.
Тип на програмата: „EB” (Ранно записване)
Потребителят има право да се откаже от пътуването, без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет и внасяне на депозит.
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
- ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване
- ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването
- ако прекратяването е от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването - 50% от общата стойност на пътуването
- ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването - 80% от общата стойност на пътуването
- ако предкратяването е под 14 календарни дни преди датата на пътуването - 100% от общата цена на организираното пътуване.
При отказ от пътуване, заявено с договор в “Последния Момент” или „Last Minute”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.
При отказ от пътуване, заявено с договор на „Ранни Записвания” или “Early Booking”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.
При отказ от пътуване, заявено с договор на „Специални Промоционални Оферти” или „SPO”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.
МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ за осъществяване на екскурзията: 40 ТУРИСТИ.
Срок на уведомление при несъбран минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт с минимум 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани.
За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България –оригинал + 1 копие + паспорт на детето, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта.
Няма визови изисквания, свързани с пътуването.
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини ! Описаните в програмата чествания са традиционни за о-в Корфу, но твърде е възможно да претърпят корекции поради местни организационни промени или трафик !
ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 20 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.
Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се се спира, но слизат само нуждаещите се /.
Програмата е подходяща за хора в неравностойно положение, които могат да се предвижват самостоятелно. Допълнителните екскурзии биха затруднили хора в неравностойно положение.
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, включително и разходи свързани с COVID-19, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
„Некст Вакейшън“ ЕООД разполага с удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност с № РК-01-8284 / 01.02.23 г., издадено от Министерство на туризма.
„Некст Вакейшън“ ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“ от ЗД „Евроинс“ АД със седалище гр. София, бул. „Христофор Колумб“43, застрахователна полица № 03700100004858/10.02.24 г., с период на застрахователно покритие от 00:00 ч. на 11.02.2024 г. до 23:59 ч. на 10.02.2025 г. и лимит на отговорност в размер на 75 000 лв.
Цени от 675 лв.

Запитване

Други оферти