www.nextvacation.eu
from 175 лв.
Запитване

ПРЕДКОЛЕДЕН ШОПИНГ В ИСТАНБУЛ И ОДРИН ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ – 14.12. – 17.12.23 г.

Не е оценено
Продължителност

4 ДНИ / 2 НОЩУВКИ

Tour Type

Specific Tour

Group Size

40 people

Език

Bulgarian, Български

14.12. – 17.12.23 г.

ПОСЕЩЕНИЕ НА МОЛ „ЕРАСТА“ И MARGI OUTLET В ОДРИН

МАРШРУТ: СОФИЯ – ИСТАНБУЛ – ОДРИН – СОФИЯ

ЕКСКУРЗИЯ С АВТОБУС

Цени

 • Цена на човек, настанен в двойна или тройна стая - 175 лв.
 • Цена на човек, настанен в единична стая - 255 лв.

Ден 1
Ден 1

Отпътуване гр. София (ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”) в 20:00 ч. и от Пловдив (бензиностанция „ОМВ“, до хотел „Санкт Петебрург“) в 21:45 ч. Преминаване през гранични пунктове „Капитан Андреево” и „Капъ Куле“. Нощен преход.

Ден 2
Ден 2

Пристигане в Истанбул сутринта. По желание (срещу допълнително заплащане), Панорамна обиколка на Истанбул, с екскурзовод на български език. По време на обиколката ще имате възможност да посетите някои от най-известните забележителности на града останали наследство от времето на Константинопол и Османската империя. Пешеходна обиколка на историческия център, по време на която се разглеждат: Хиподрума; Змиевидната колона; обелискът на император Теодосий; посещение на величествената „Св. София“; Синята джамия и др. Посещение на българската църква „Св. Стефан“ и разноцветния квартал Балат. Екскурзията завършва по обяд, след което предстои настаняване в хотел 3*, разположен в историческия център на града. Свободно време. По желание (срещу допълнително заплащане) разходка с кораб по Босфора. Екскурзията се провежда с местен екскурзовод на български език, от който ще научите всичко най-интересно и важно за историята на града, за забележителностите на двата бряга на пролива. Първата част на това незабравимо и приказно преживяване е плавайки покрай европейския бряг, преминавайки покрай двореца „Долмабахче“; „Чираан Палас“ – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света; кварталът „Ортакьой” – любимо място на истанбулската младеж; преминавайки под най-старият мост свързващ двата континента и достигайки до втория мост, позициониран на най-тясното място на пролива. Втората част от плаването е в обратна посока, плавайки покрай азиатския бряг, откъдето ще видите някои от най-красивите частни къщи и вили на брега на Босфора, хълма „Чамладжъ“; квартали Юскюдар и Кадъкьой; двореца „Бейлярбей“; „Момината“ кула и др. Свободно време или по желание (срещу доплащане) посещение на султанския дворец „Долмабахче”. Завръщане в хотела.
Вечерта, по желание (срещу допълнително заплащане) вечеря в местен ресторант или вечеря на яхта по Босфора. И двете опции включват вечеря по меню, неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки, фолклорна програма и бели денс шоу. Нощувка.

Ден 3
Ден 3

Закуска. Възможност за посещение на аквариума Sea Life, където ще имате възможност да се разходите измежду над 20 хиляди вида морски обитатели, включително и 5 тигрови акули. Разположен на територия от 8000 кв.м, и с 80-метров подводен тунел със 270º панорама, аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул – Форум Истанбул. Свободно време (4 часа) за пазаруване и разходка в един от най-големите и известни молове в Истанбул. Завръщане в хотела. Възможност за екскурзия до най-известните забележителности разположени на азиатския континент - най-голямата и модерна джамия в Турция – „Чамладжъ“, от чиято панорамна тераса се разкрива невероятна гледка към Босфора и европейската част на града; комплекс “WaterGarden”, разположен в квартал Аташехир и др. Завръщане в хотела вечерта. Нощувка.

Ден 4
Ден 4

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Одрин. Свободно време за пазар в “Margi outlet”, мол „Ераста“ и борсата, както и време за обяд и разглеждане на централната част на града в района на джамията „Селимие“. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив, София (ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”) късно вечерта.

 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в историческия център на Истанбул
 • Транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • Гранични, магистрални и горивни такси
 • Водач по време на пътуването
 • Посещение на “Margi Outlet” в Одрин
 • Посещение на мол „Erasta” в Одрин
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина - Травълър“, „Опция А“ от ЗК „ЕвроИнс“, с лимит на отговорност 5 000 евро*
 • багаж до 20 кг. на един турист, разпределен в 1 брой ръчен багаж /дамска чанта/ малка раница и 1 брой куфар /пътна чанта/ в багажните отделения на автобуса
 • Панорамна обиколка на Истанбул, с екскурзовод на български език – 15 евро
 • Вечеря в атракционно заведение – 29 евро
 • Вечеря на яхта по Босфора – 45 евро
 • Разходка с кораб по Босфора – 17 евро
 • Посещение на двореца „Долмабахче“ – 40 евро (цената включва входен билет и слушалки за беседата)
 • Трансфер до мол „Форум“ – 5 евро (за желаещите да посетят аквариума е нужно заплащане на входна такса в турски лири)
 • Екскурзия до джамията „Чамладжъ“ и комплекс „Watergarden” – 17 евро
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“

4 дни / 2 нощувки

Bulgarian
Български

Tour's Location

Доплащане за медицинска застраховка
Лица до 4 г. и от 65 до 74 г. имат доплащане за медицинска застраховка в размер на 4 лв. на човек за престоя. Лица от 75 до 85 г. имат доплащане от 8 лв. на човек за целия период на пътуването.
Допълнителни екскурзии
Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 20 записани туристи. Заплащането им става в евро, на водача на групата по време на пътуването! Всички турове се провеждат с местни екскурзоводи и на български език.
Общи условия
Начин на плащане: 30% от пакетната цена при резервация за пътуването. Доплащане на екскурзията до 14 дни преди датата на отпътуване.
Тип на програмата: „СПО” (специална промоционална оферта)
Потребителят има право да се откаже от пътуването, без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет и внасяне на депозит.
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
- ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване
- ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването
- ако прекратяването е от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването - 50% от общата стойност на пътуването
- ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването - 80% от общата стойност на пътуването
- ако предкратяването е под 14 календарни дни преди датата на пътуването - 100% от общата цена на организираното пътуване.
При отказ от пътуване, заявено с договор в “Последния Момент” или „Last Minute”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.
При отказ от пътуване, заявено с договор на „Ранни Записвания” или “Early Booking”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.
При отказ от пътуване, заявено с договор на „Специални Промоционални Оферти” или „SPO”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията - 40 туристи.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване!
Общи данни за паспортен и визов режим, както и здравни изисквания - Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт с минимум 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани.
Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Турция поради: забрана за напускане на страната; невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителите!
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!
Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, включително и разходи свързани с COVID-19, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
„Некст Вакейшън“ ЕООД разполага с удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност с № РК-01-8284 / 01.02.23 г., издадено от Министерство на туризма.
„Некст Вакейшън“ ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“ от ЗД „Евроинс“ АД със седалище гр. София, бул. „Христофор Колумб“43, застрахователна полица № 03700100004310/10.02.23 г., с период на застрахователно покритие от 00:00 ч. на 11.02.2023 г. до 23:59 ч. на 10.02.2024 г. и лимит на отговорност в размер на 25 000 лв.
Цени от 175 лв.

Запитване

Други оферти