www.nextvacation.eu
from 1,180 лв.
Запитване

ПОЧИВКА НА БРЕГА НА ЙОНИЙСКО МОРЕ ПРЕЗ ЮЛИ ХОТЕЛ 4* В САРАНДА, АЛБАНИЯ

Не е оценено
Продължителност

8 ДНИ / 7 НОЩУВКИ

Tour Type

Specific Tour

Group Size

40 people

Език

Bulgarian, Български

ПОЧИВКА В САРАНДА, АЛБАНИЯ ПРЕЗ ЮЛИ

30.06. – 07.07.24 г.

07.07. – 14.07.24 г.

14.07. – 21.07.24 г.

21.07. – 28.07.24 г.

7 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ В ХОТЕЛ 4*, РАЗПОЛАГАЩ СЪС СОБСТВЕН ПЛАЖ

ЦЕНИ ПО УСЛОВИЯ НА РАННО ЗАПИСВАНЕ!

ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ТРЪГВАНЕ ОТ СОФИЯ И ПЛОВДИВ

МАРШРУТ: СОФИЯ – ЯНИНА – САРАНДА – СОФИЯ

ПОЧИВКА С АВТОБУС

Виж повече

Цени

 • ДАТИ / Цена на човек настанен в двойна стая / Цена за трети възрастен настанен на редовно легло / Цена за дете от 0 до 7.99 г., настанено на допълнително легло, с двама възрастни / Цена за дете от 8 до 15.99 г., настанено на допълнително легло, с двама възрастни
 • 30.06.24 г. - 1 180 лв. / 1 030 лв. / 825 лв. / 930 лв.
 • 07.07.24 г. - 1 180 лв. / 1 030 лв. / 825 лв. / 930 лв.
 • 14.07.24 г. - 1 350 лв. / 1 150 лв. / 875 лв. / 1 065 лв.
 • 21.07.24 г. - 1 350 лв. / 1 150 лв. / 875 лв. / 1 065 лв.
 • Начин на плащане: Цените са по условия на „Ранно записване“, валидни при резервация и внасяне на депозит в размер на 30 % от пакетната цена за съответния период на провеждане, на човек. Условията са валидни до изчерпване на местата и за резервации направени най-късно до 29.02.24 г. Доплащането следва да бъде извършено в срок най-късно до 14 дни преди датата на отпътуване.

Ден 1
Ден 1

Отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара, в 06:00 ч., по по маршрут София – Янина – Саранда. Преминаване през ГКПП Кулата и Промахон. Пристигане в курорта Саранда – градът на Слънцето привечер. Настаняване в хотел „Saranda International” 4*, разположен откъм морето със собствен плаж и на разстояние 3 км. или приблизително 25 мин. пеша до центъра на курорта. Вечеря по тристепенно меню в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 2
Ден 2

Заповядайте на закуска сервирана на блок маса, изберете своята маса – вътре в ресторанта или на откритата веранда с прекрасна панорама към залива на Саранда, към остров Корфу и морската шир!
Слънцето вече е високо и време е за плаж! Използвайте стълбите или асфалтираното платно, за да преодолеете краткото разстояние до собствения плаж на хотела, където чадър и два шезлонга Ви очакват. Ако сутрешните разходки пеш са по вкуса Ви продължете до съседния плаж Mango Beach, който широко е известен с нощните си забавления.
В късен следобед Ви каним (трансфер с автобуса по желание 5 евро) на среща със Саранда от близко и от високо - от птичия поглед в замъка Лекурси на прелестната Саранда да се възхитите!
Срещата от близко е в организираната разходка по красивия крайбрежен булевард, тънещ в зеленина, цветя и огромни палми, които ведно с ласкавото слънце създават усещане за тропически ширини..
В едночасовата разходка достигаме до забележителностите: останки от древна синагога, принадлежала в 5 в от н.е на богата общност евреи, православната църква, пристанището и археологическият музей.
В 18:30 часа е време за среща със Саранда от птичи поглед, от най-високата й точка – замъка Лекурси! Тук възторгът достига кулминацията си, а ние сме „ловците на уникални моменти”, заснемайки златният час на прекрасния и уникален залез в Саранда!
Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3
Ден 3

Закуска. В 09:00 часа Ви каним (по желание 20 евро, с вкл. входен билет) на разходка до античния и средновековен град Бутринт - обект от листата на Юнеско.
Само на 4 км. от Ксамил и срещу източните брегове на остров Корфу ни очаква спиращият дъха античен град – Бутринт. Приказен тунел от вековни евкалипти ще ни въведе в естествен парк от 20 кв.км. естествено защитен от красивия канал Вивари, свързващ соленото езеро Бутринт с Йонийско море.
Отпуснете се в сенчестата и уханна прегръдка на лаврови дървета и чуйте легенди, които ще ви пренесат във времена, когато днешният Бутринт е античната „малка Троя”, а основателите му са Хелен – синът на цар Приам и спътницата му Андромаха, съпругата на Хектор, който убит е в Троянската война..
Докосваме се до руините на грандиозни за времето си постройки: административни сгради, площад, обществена баня, светилище на Асклепий и амфитеатър, преминаваме през Портата кула и Лъвската порта и се възхищаваме на уникалната хармония в строителството на древен Бутринт, дело на четири цивилизации! Първи са Елините от времето на Александър Велики, два века по-късно – Римляните, а след тях са Византийците и Венецианците. И всяка от тези цивилизации строила, достроявала и обогатявала своя славен Бутринт, който откриваме тук - в тази все още не достатъчно популярна земя на орлите – Шкиперия!
Разглеждането на Бутринт отнема около 1,5 – 2 часа. Завръщане в Саранда и хотела около 12:30 – 13:00 часа на обяд. Свободно време за плаж и разходка. Вечеря. Нощувка.

Ден 4
Ден 4

Закуска. Свободно време за плаж в Саранда. Вечеря. Нощувка.

Ден 5
Ден 5

Закуска. Свободно време за плаж или за любознателните възможност: по желание и срещу допълнително заплащане: целодневна екскурзия до природния феномен „Синьото око” - един от 18-те на брой извора, даващи началото на река Бистрица и разходка в Гирокастра – столицата на Албанският Епир и град – музей от листата на Юнеско.
Различните възприятия на посетилите Гирокастра (роден град на диктатора Енвер Ходжа) му донасят и названия като: каменният град на хилядата стъпки, наричат го и Сребърна Крепост в превод от гръцки – Аргирокастро.
В това вълнуващо пътуване ще прекосим земите на Месопотам с древната църква „Свети Никола”, ще навлезем в земите на Финия – политически център на древните Каони и гърци или с една дума – пътешестваме и пребиваваме в район, в който ведно със Саранда и чак до Химара се счита за естествен център за всички гърци на територията на днешна Албания, предпочели да останат да живеят тук.
Част от пътя ни е край 25 километра дългата река Бистрица с води толкова бистри, че дори от автобуса виждате камъчетата по дъното й! Разглеждането ни (с местен екскурзовод) е с начало в града – музей Гирокастра, чиято история, както и наименование са забулени в мистерията на многочислени легенди, които ще чуете. Първи заселници тук преди две хиляди години са илирийското племе арги, които са и строители на крепостта, един от обектите на посещение в нашата разходка. В 16 век тази крепост е допълнително укрепена от Янинския Бонапарт – Али паша, казват, че стените са й дебели цели три метра и е най-голямата крепост на Балканите по дължина! Днес на територията на крепостта се намира военен музей, а самата крепост е сцена на провеждан на всеки пет години – международен фестивал на фолклорната музика на Балканите. Разходката ни обхваща и старият град с местния базар и магазинчета, предлагащи сувенири, все тук е и църквата „Св. Сотир” и старата джамия. Ще посетим и етнографския музей, помещаващ се в къщата, в която е роден диктатора на Албания – Енвер Ходжа. Свободно време за покупки и самостоятелна разходка.
По обратният път към Ксамил ще се докоснем до редкия природен феномен – изворът на бездънното Синьото око. Възможност за обяд или чаша бира сред тази красива природа. Завръщане в хотела по залез слънце. Вечеря. Нощувка.

Ден 6
Ден 6

Закуска. Свободен ден за плаж или за любознателните: по желание и срещу допълнително заплащане: целодневна екскурзия по Албанската Ривиера – БРЕГУ, както я наричат албанците.
В 09:30 часа се отправяме на вълнуващо пътуване – пиршество за сетивата и храна за душата! В протежение на 70 километра ще пътуваме по живописен и панорамен път, ще се любуваме на изумителните нюанси в цветовете на Йонийско море и ще бъдем свидетели на дивни гледки.
Първата дивна гледка е тази на крепостта Porto Palermo, разположена на остров свързан със сушата с тесен провлак. Крепостта е строена през 1622 год. от Венецианците, после е притежание на Али паша – Янинският лъв, а турците мечтаят да я притежават, за да я използват за атаките си срещу остров Корфу. Кратка спирка и фотопауза при крепостта.
И още сте във възторга от красивата гледка към крепостта и изненада ви обзема от красотите на закътан плаж - „Горещият плаж” и китното селце Кепаро с триетажната кула на Али Паша изградена в селото и прилежащият му плаж!
Но почакайте да стигнем до градчето Борш с най-дългата плажна полоса в Албания – цели 7 км.! Отбиваме се в Борш за чашка ароматно кафе на плажа, снимки и гладки снежно бели камъчета за Вашата колекция…
Нашата основна цел обаче е удивителният плаж ЯЛЪ в района на Химара, покрит с фин пясък, гален от изумрудено сини води. Плажът принадлежи на Химара – древно селище с история от 3500 год. Името си дължи на епископа, който го основава. В антични времена е столица на каоните, едно от четирите елинизирани илирийски племена. Многобройни са забележителностите на Химара, поделена днес на нова и стара Химара.
Свободно време за плажни забавления - по желание обяд, а в 15:30 часа отпътуване обратно за курорта Ксамил с попътна спирка за плаж и къпане на плажа Ламан – залив защитена природна зона, в който е забранено строителство на хотели и разполага с два плажни бара. Завръщане в Саранда. Вечеря. Нощувка.

Ден 7
Ден 7

Закуска. Свободно време за плаж и разходки или по желание и срещу допълнително заплащане: целодневна екскурзия до остров Корфу и двореца Ахилион. Завръщане в Саранда привечер. Вечеря. Нощувка.

Ден 8
Ден 8

Закуска. В 08:30 часа (местно време) отпътуване за България. Пристигане в София (автогара „Сердика“) късно вечерта.

 • 7 нощувки в хотел „Saranda International” 4*
 • 7 закуски на блок маса в ресторанта на хотела
 • 7 вечери, без включени напитки, по тристепенно меню в ресторанта на хотела
 • Безплатно ползване на комплект от два шезлонга и един чадър на стая, към частния плаж на хотела. Ползване на допълнителни шезлонг и/или чадър, в случай при настаняване на повече от двама туристи в стая, е срещу допълнително заплащане.
 • Транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • Гранични и магистрални такси
 • Водач по време на пътуването и престоя
 • Разходка в Янина
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина - Травълър“, „Опция А“ от ЗК „ЕвроИнс“, с лимит на отговорност 10 000 евро*
 • Трансфер Саранда и „Златният час” от замъка Лекурси - 5 евро на турист без значение от възрастта на туриста и включва: трансфер до центъра в Саранда и посещение в замъка Лекурси.
 • Трансфер до античен и средновековен Бутринт – 20 евро на турист с включен входен билет
 • Еднодневна екскурзия до Гирокастра и Синьото око – 25 евро (не вкл. входни такси)
 • Еднодневна обзорна екскурзия Албанска Ривиера с къпане на плажовете: ЯЛЪ и Ламан – 25 евро
 • Екскурзия до остров Корфу с разглеждане на града и посещение на двореца Ахилион с местен екскурзовод – 99 евро, при минимум 35 туриста
 • Допълнителен шезлонг и/или чадър за туристите настанени в помещение с повече от две легла
 • Входни билети и такси за обектите, посещавани по желание в Гирокастра и Саранда, около 700 албански леки
 • Разходи от личен характер
 • Двупосочен трансфер Пловдив – София – Пловдив – 70 лв., на човек
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“

8 дни / 7 нощувки

Bulgarian
Български

Tour's Location

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛ SARANDA INTERNATIONAL 4*
Местоположение: хотелът е един от първите модерни хотели построени в Саранда през 2004 година. Архитектурата му комбинира италиански и гръцки елементи, които сполучливо обединяват класика и модерно в едно. Отличното му разположение в началото на извития като подкова живописен залив превръща хотелът и неговите обитатели в привилегировани зрители на панорама към „годеницата” на Слънцето – Саранда!
Удоволствие е да закусваш, наблюдавайки как Саранда докосната от Слънцето засиява в ослепително бялата си премяна от сгради накацали амфитеатрално по хълма, който натежал от красивия си товар устремено се спуска към морето, сякаш търсейки отмора!
Неизказано удоволствие е да вечеряш на откритата веранда, наблюдавайки пурпурните залези на Слънцето, което пътека от злато към теб чертае, преди да потъне в балдахина на морето Йонийско..
В допълнение към пленителните гледки, местоположението на хотела има и предимството да е на комуникативно място - основния път свързващ Бутринт и Ксамил с центъра на Саранда, който отстои на ~ 3 км., около 20 мин. пеша.
Хотелът е разположен на 2-ра линия (~ 50 м. разстояние) от собствен плаж - едър пясък премесен с дребни камъчета и е достъпен от едната страна на сградата по стълби, а от другата страна по асфалтиран път с лек наклон. На близко разстояние (~ 150 м.) е Mango Beach – плаж известен с нощните си забавления.
Saranda International 4* разполага с: денонощна рецепция, фоайе, асансьор, бар във фоайето, ресторант със закрита част и обширна открита веранда, безплатен паркинг.
На разположение на гостите е собствен плаж с едър пясък премесен с дребни камъчета и бар на плажа. Безжичен интернет на територията на хотела.
Настаняване в хотел Saranda International 4* Саранда: Седем етажната сграда разполага с капацитет от 50 помещения за настаняване, разпределени в двойни, тройни, фамилни стаи и апартаменти. Всички стаи са модерно и с вкус обзаведени и предоставят всички условия за приятен престой в Саранда на Йонийско море!
Гарантираното настаняване в стаи със страничен/ директен изглед море е срещу доплащане от 150 лева на помещение за целия престой от осем дни.
ИНФОРМАЦИЯ ЗА САРАНДА
Саранада е градът на слънцето, което цели 300 дни в годината „не снема очи” от курорта, сякаш на свой ред е запленено от това райско място!
Курорта е със субтропичен средиземноморски климат и се характеризира с дълго, топло и сухо лято. Цели шест месеца в годината (от май до октомври) са с типичен летен характер и средни дневни температури надвишаващи 23 градуса! Есента тук е кратка с променливо и меко време и обхваща реално само един месец – ноември, който бележи границата между лято и зима. Зимата пък е хладна и не много студена с температури от 16 до 17 градуса и властва от декември до март. Пролетта започва от втората половина на март до края на април, когато отстъпва място на благословеното лято. Именно климатът е една от причините това място да е любимо на туристите, които определят Саранда като Тропическият рай на Европа.
Саранда привлича и със забележителностите си, резултат от богатата му хилядолетна история, привлича и с природата си щедро дарила Саранда с кътчета като: КСАМИЛ с приказните четири островчета, прекрасни плажове като: плажа на Чайката и плажа на Огледалото, а феномена „Синьо око” е просто уникален.
Намирайки се в Саранда няма да Ви липсват: нито гръцката салата, нито познатите от гръцката кухня блюда с морски дарове: „миди саганаки”, калмари, октоподи и риби безброй.. и на какви цени само.. започват от 2 евро и стигат най-много до 8 евро за ястие!!!!
Елате, с нас в магичният тропически рай на Саранда и ще разберете нашето вдъхновение, резултат от детайлно проучената от нас Саранда и околности, изготвяйки тази програма!
Доплащане за стая с изглед море
Доплащане за стая с изглед море: Желание за гарантирано настаняване в стая с изглед море се заявява при сключване на договора! Заплащане от 150 лева за стая с изглед море се дължи при доплащането на почивката и след препотвърждение от хотела за налична стая с изглед море в периода на почивката.
Допълнителни екскурзии
Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 15 записани туристи. Заплащането им става в евро, на водача на групата по време на пътуването!
Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г.
Лица до 4 г. и от 65 до 74 г. имат доплащане за медицинска застраховка в размер на 6 лв. на човек за престоя. Лица от 75 до 85 г. имат доплащане от 18 лв. на човек за целия период на пътуването.
Начин на плащане и общи условия
Начин на плащане: Цените са по условия на „Ранно записване“, валидни при резервация и внасяне на депозит в размер на 30 % от пакетната цена за съответния период на провеждане, на човек. Условията са валидни до изчерпване на местата и за резервации направени най-късно до 29.02.24 г. Доплащането следва да бъде извършено в срок най-късно до 14 дни преди датата на отпътуване.
Тип на програмата: „EB” (Ранно записване)
Потребителят има право да се откаже от пътуването, без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет и внасяне на депозит.
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
- ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване
- ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването
- ако прекратяването е от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването - 50% от общата стойност на пътуването
- ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването - 80% от общата стойност на пътуването
- ако предкратяването е под 14 календарни дни преди датата на пътуването - 100% от общата цена на организираното пътуване.
При отказ от пътуване, заявено с договор в “Последния Момент” или „Last Minute”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.
При отказ от пътуване, заявено с договор на „Ранни Записвания” или “Early Booking”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.
При отказ от пътуване, заявено с договор на „Специални Промоционални Оферти” или „SPO”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията - 35 туристи.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване!
Общи данни за паспортен и визов режим, както и здравни изисквания - Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт с минимум 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани.
Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция и Албания поради: забрана за напускане на страната; невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителите!
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!
Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, включително и разходи свързани с COVID-19, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
„Некст Вакейшън“ ЕООД разполага с удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност с № РК-01-8284 / 01.02.23 г., издадено от Министерство на туризма.
„Некст Вакейшън“ ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“ от ЗД „Евроинс“ АД със седалище гр. София, бул. „Христофор Колумб“43, застрахователна полица № 03700100004858/10.02.24 г., с период на застрахователно покритие от 00:00 ч. на 11.02.2024 г. до 23:59 ч. на 10.02.2025 г. и лимит на отговорност в размер на 75 000 лв.
Цени от 1,180 лв.

Запитване

Други оферти