www.nextvacation.eu
from 755 лв.
Запитване

ПОЧИВКА НА БРЕГА НА АДРИАТИЧЕСКО МОРЕ, ХОТЕЛ 4* В КУРОРТА ШЕНГИН, АЛБАНИЯ

Не е оценено
Продължителност

8 ДНИ / 7 НОЩУВКИ

Tour Type

Specific Tour

Group Size

40 people

Език

Bulgarian, Български

ПОЧИВКА В ШЕНГИН, АЛБАНИЯ, ВСЯКА СЕДМИЦА ОТ НАЧАЛОТО НА ЮНИ ДО КРАЯ НА СЕПТЕМВРИ

7 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ

ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ТРЪГВАНЕ ОТ СОФИЯ И ПЛОВДИВ

ХОТЕЛ 4* В КУРОРТА ШЕНГИН, АЛБАНИЯ

ПРЕДИМСТВА на пакетната почивка в Албания, курорт Шенгин:

Шенгин – екологично чист курорт, заобиколен от два природни резервата в живописен залив с плитко в началото море, с дълга и широка плажна ивица с по-фин от брашно тъмен и лековит пясък!

Прекрасен хотел 4* в центъра на курорта, на 1-ва линия на морето, със собствен плаж и безплатно ползване на чадъри и шезлонги.

Отлична кухня в ресторанта, чиято богата блок маса предлага в пакета 7 закуски и 7 вечери с разнообразно меню, в което морски дарове (миди и кралски раци), както и риба не са изключение, а част от изобилието…

Богата екскурзионна програма и докосване до дивата Природа на езеро Коман и река ШАЛА, до чудото на пясъчната планина на феите, които Ви очакват…

…и всичко това – на разумна цена!

МАРШРУТ: СОФИЯ – СКОПИЕ – ПРИЗРЕН – ШЕНГИН

ПОЧИВКА С АВТОБУС

Виж повече

Цени

 • Дата / Цена на турист настанен в двойна или тройна стандартна стая / Цена на турист настанен в стая Де лукс / Цена за дете от 0 до 8.99 г., настанено с двама възрастни в стандартна стая / Цена за дете от 0 до 8.99 г., настанено с двама възрастни в стая Де лукс
 • 01.06.2024 - 755 лв. / 815 лв. / 485 лв. / 515 лв.
 • 08.06.2024 - 795 лв. / 865 лв. / 510 лв. / 540 лв.
 • 15.06.2024 - 825 лв. / 895 лв. / 519 лв. / 555 лв.
 • 22.06.2024 - 865 лв. / 940 лв. / 540 лв. / 579 лв.
 • 29.06.2024 - 920 лв. / 999 лв. / 569 лв. / 615 лв.
 • 06.07.2024 - 960 лв. / 1 050 лв. / 590 лв. / 630 лв.
 • 13.07.2024 - 1 030 лв. / 1 129 лв. / 620 лв. / 670 лв.
 • 20.07.2024 - 1 030 лв. / 1 129 лв. / 620 лв. / 670 лв.
 • 27.07.2024 - 1 099 лв. / 1 205 лв. / 655 лв. / 710 лв.
 • 03.08.2024 - 1 099 лв. / 1 205 лв. / 655 лв. / 710 лв.
 • 24.08.2024 - 1 030 лв. / 1 129 лв. / 620 лв. / 670 лв.
 • 31.08.2024 - 935 лв. / 1 020 лв. / 575 лв. / 615 лв.
 • 07.09.2024 - 890 лв. / 970 лв. / 555 лв. / 595 лв.
 • 14.09.2024 - 825 лв. / 895 лв. / 519 лв. / 555 лв.
 • 21.09.2024 - 755 лв. / 815 лв./ 485 лв. / 515 лв.

Ден 1
Ден 1

Отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара, в 06:00 ч., по маршрута ни до Адриатическо море в Албания и курорта Шенгин. Половината от маршрута, който изминаваме е по магистрален път, включително най-новата магистрала, свързваща столицата на Северна Македония – Скопие с Косово и Адриатическо море в Албания. На територията на Албания местните наричат магистралата с името „Пътят на Нацията”.
В исторически план албанското име на магистралата устройва и нас българите, тъй като до Адриатика пътят ни преминава през територии, които са били част от българската държава, а в Косово и Албания край градовете Призрен и Кукъс и днес живеят българите – горани.
По пътя почивки на подходящи места. Пристигане в курорта Шенгин в късен след обяд и настаняване в хотел „Президент“ 4*. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

Ден 2
Ден 2

Закуска. В неделният следобед и за първи път в програмата на тази почивка (2024 е четвърти пореден сезон), Ви предлагаме да се докоснете до две от чудесата в околностите на Шенгин, които проучихме и ни впечатлиха.
В 15:30 часа е началото на вълнуващо пътуване до „Кръстов връх” с църквата на Свети Антоний от Падуа – един от най-обичаните светци по света и в самата Албания, както и до Лагуната на Патиците за среща в Златният час с омагьосващото залязващо слънце! Завръщане от приказното пътешествие в хотела около 19:00 часа.
Днес е и денят, в който ще опознаете приказката наречена курорт Шенгин (на албански звучи като Шънджин/и) в превод „Св.Йоан” – място надарено с изключителност и чар!
Според местните жители името на Shëngjin е свързано с гората на феите (Pylli i Zanave), разположена между Shëngjin и Velipoja. Някога това място се наричало и Медея, подобно на известната Медея на аргонавтите.
Широкият и дълъг 3 км. плаж е безупречен и се знае, че притежава лечебни свойства поради изобилието от йод, а уникалният му фин и черен пясък е богат на магнетит.
И ако пясъка като брашно ви додее и закопнеете за дъно каменисто с прозрачни тюркоазени води – разходете се по дигата, която плажа от пристанището разделя и посетете прекрасния плажен бар „Яхт клуб”. Очакват ви приятна музика, прохладни питиета и платформа, от която да се гмурнете в кристалната вода сред обитателите морски, а защо не и лодка за разходка да си наемете ако имате умения…
Вечеря. Нощувка.

Ден 3
Ден 3

Закуска. Свободен ден в Шенгин или по желание и срещу допълнително заплащане: екскурзия до Дуръс – българския град Драч и най - стар град в Албания.
В днешния ден, чуйте историята за един древен град и царете му илирийски - Дура и Епидамн! Научете за времена на владетели-колонизатори от остров Корфу и кога процъфтявала е римската провинция Дирахум..
Да си спомним и времена славни, в които Драч града се назова, а българските царе от славния цар Самуил през царуването на Симеон Велики до 1018 г., та чак до цар Иван Владислав във владенията български го включват…
Ще разгледаме забележителностите в Дуръс, започвайки от Археологическия музей и оттам в приятна пешеходна разходка ще се озовем до един от шедьоврите на Римската империя – Амфитеатъра, чиято възраст днес е 2300 год. (построен е през 2ри в.пр.н.е.) и след разстояние по-малко от 250 метра ще стъпим на централния площад „Илирия” – гордостта на Дуръс, където стари и нови сгради хармонично съжителстват: сградата на Кметството от 1929 г., градската часовникова кула покрита с релефи, джамията Фатих построена върху руини на базилика от 11 век и високо ценената от местните жители сграда на Театъра от 1953 г. кръстена на Александър Мойсиу – актьор с международна слава, родом от Дуръс. Разходката ни ще продължи по елегантният булевард „Епидамн” с величествени палмови дървета опасан, сред които красиви стари сгради надничат и така неусетно ще се озовем до Венецианската кула и отправната ни точка – Археологическият музей.
Свободно време за разходка и чашка кафе и се отправяме към най-голямата дестилерия за коняк и вина в Албания. Дегустация на отбрани вина, ракии, ликьори и коняк, придружени с хапки и плодове (включено в цената), както и възможност да си закупите при желание от напитките. Завръщане в Шенгин и хотела след обяд. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

Ден 4
Ден 4

Закуска. Свободен ден в Шенгин или по желание и срещу допълнително заплащане: круиз по езеро Коман до река Шала в Албанските Алпи! Любителите на адреналина ще изкушим с пътешествие до недокоснатата природа на Албанските Алпи – езерото Коман, откъдето със специално наета лодка се отправяме към река Шала – албанският Тайланд!
Неописуеми с думи гледки ще радват окото, докато лодката цепи изумруденото огледало на езерото Коман „охранявано” от високи, почти отвесни ветрилообразно нагънати хълмове облечени в зелено кадифе. И всеки дъх затаява и изумено възклицава, когато в царството на река Шала се озовем, където скалите - ослепително бели балюстради са същински балдахини над речното легло, чийто лазурно сини и кристално-прозрачни води не пазят в тайна речното дъно, истинска пътека от камъни красиви, по които търпение нямаш да се разходиш..
Свободно време край красивия меандър на Шала, за да се потопите във водите й (твърдят, че водата измива греховете), за да наемете каяк, да плажувате на шезлогите при къщата за гости край реката или да похапнете вкусно в ресторанта. Екскурзията е целодневна и се завръщаме обратно в Шенгин и хотела привечер. Вечеря. Нощувка.

Ден 5
Ден 5

Закуска. Свободен ден в Шенгин или по желание и срещу допълнително заплащане: екскурзия до град Шкодра – древна илирийска столица и част от княжеството Дукля и Зета на княз Свети Иван Владимир – васал и зет на цар Самуил!
В днешния ден ще останете очаровани от уникалното разположение на град Шкодра в подножието на Албанските Алпи, на брега на езерото Шкодра и в прегръдката на три реки: Кир, Дрин и Буна. На цялата тази красота ще се насладим от височината на крепостта Rozafa – 130 м. над м. равнище и ще се опитаме да си представим победоносната битка на цар Самуил, състояла се именно тук, където пленява княза на Дукля и бъдещ негов зет, неуспешно укрил се в съседното селище Коплик...
В Шкодра ще разпознаете един град на толерантност, в който съжителстват различни религии, ще се удивите на смесица от архитектурни стилове от Австро-Унгария, Италия и т.нар. „жилища на Хрушчов” от комунистическия период. Ще имате възможност за чашка кафе или вкусен обяд в кокетните ресторантчета и кафенета разположени по дължината на пешеходната улица в стария град. След обяд попътно посещение на внушителната гробницата на Скендербег в град Лежа, находяща се в старата църква „Св. Никола” – героят е погребан като християнин! Завръщане в Шенгин и хотела около 15:30 – 16:00 часа. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

Ден 6
Ден 6

Закуска. Свободен ден в Шенгин или по желание и срещу допълнително заплащане: екскурзия до знаковите за Албания градове – столици: Тирана и Круя!
В днешния ден ще чуете историята за великият герой на Албания – Георги Кастриоти Скендербег, пред който дори турците се прекланят и го сравняват с Александър Велики, прибавяйки към рожденото му име прозвището – Скендербег. Ще се разходим в непристъпната му твърдина и столица – Круя, ще се разходим в пъстрия базар в стария град – истински етнографски музей на открито.
Ще се разходим и в столицата на Албания – Тирана и освен описваните забележителности, за които сте прочели във всяка една програма или вече сте видели, ние ще привлечем вниманието ви и към новооткритите музеи, които ако желаете можете да посетите: „Къщата на листата” е най-новият и може би най-интригуващият музей на Албания, който отвори врати. Счита се за еквивалент на щаба на Щази в бивша Източна Германия. Листата имат двояко значение: неща, скрити в гората, но също така и оставянето на листа в книги и папки - досиетата на хората.
Всички сме чували за бункерите, с които била покрита цяла Албания, но от 2015 година насам туристите, както и неподозиращите за съществуването им местни, вече могат да видят що е то противоядрен бункер от епохата на Енвер Ходжа, посещавайки новооткритите музеи: Бунк Арт 1 и Бунк арт 2. Първият музей е с площ 3000 м2 и е разположен на цели пет етажа под земята, вторият музей е в самия център под сградите на министерствата с площ от 1000 м2 и цели 25 стаи…
Ще имаме достатъчно време, за да посетим и Православната Автокефална църква на Албания – „Възкресение”, която е четвъртия по големина православен храм в Европа. Църквата впечатлява с размерите си от 1660 м. обща площ с максимална височина 32,2 м. и камбанария с височина 46 м. Църквата е строена по подобие на великолепната църква „Света София” в Истанбул и пази светите мощи на Св. Йоан Владимир и Св. Кузма Етолийски.
Разходката ни ще приключи със свободно време в крепостта на Тирана и устроеният нов базар на територията й, където ще можете да си закупите сувенири, да изпиете чашка кафе или да обядвате в приятна атмосфера.
Завръщане в Шенгин и хотела привечер. Вечеря. Нощувка.

Ден 7
Ден 7

Закуска. Свободен ден в Шенгин.
Сутринта, в 09:00 часа, по желание (включено в пакетната цена) разходка с автобуса до планината от пясък - резерват Rana e Hedhun.
На север начало на лагуната при курорта Шенгин е чудото - резерват Rana e Hedhun – рядък средиземноморски пейзаж, в който сякаш великан е изхвърлил огромно количество пясък, образувайки пясъчни дюни спускащи се по цялото било на Планината на феите, притихващи в синята вода на Адриатика!
От мястото, където паркира автобуса до планината от пясък разстоянието се преодолява за 45 минути спокоен ход в едната посока. Ако желаете да изкачите планината от пясък следва да съобразите, че пясъка е дълбок и много фин и краката ви ще затъват в него, което е сравнимо с прокарване на „пъртина в снега” това е, и което ви забавя в изкачването. Препоръчваме удобни обувки, които ще спасят ходилата от горещината на пясъка. Общо време за престой при резервата Rana e Hedhun – три часа. Завръщане в хотела в ранен следобед. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

Ден 8
Ден 8

Закуска. В 08:30 часа (местно време) отпътуване за България с попътна разходка в Р. Косово и град Призрен който, за дълги години е бил част от българската история. В Призрен през 11 век е създадена Призренската българска епископия към Охридската българска архиепископия и пак в Призрен през 1072 год. е провъзгласено възстановяването на Българската държава и все тук е провъзгласен за български цар Георги Войтех, приел името цар Петър III, като пряк наследник на цар Самуил и комитопулите. Днес, на територията на Призренска Гора, в 19 на брой селища живеят българите – горани. Отпътуване за България. Транзитно преминаване през Северна Македония. Пристигане в София (автогара „Сердика“) вечерта.

 • 7 нощувки в хотел „Президент“ 4*, Шенгин http://hotelpresident.al/web/
 • 7 закуски и 7 вечери на блок маса в ресторанта на хотела
 • Безплатно ползване на чадъри и шезлонги към частния плаж на хотела
 • Транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • Гранични и магистрални такси
 • Водач по време на пътуването и престоя
 • Полудневна екскурзия до резерват пясъчна дюна Rana e Hedhun
 • Разходка в град Призрен, Косово
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина - Травълър“, „Опция А“ от ЗК „ЕвроИнс“, с лимит на отговорност 10 000 евро*
 • Екскурзия до Дуръс с включени хапки и дегустация на напитки в дестилерия от 1933 год. – 25 евро на турист
 • Круиз „Албанският Тайланд” в езерото Коман и до река Шала в Албанските Алпи – 50 евро (включва: трансфер до езеро Коман и специално наета лодка до река Шала
 • Екскурзия до град и езеро Шкодра и Мемориална гробница на Скендербег в град Лежа – 15 евро
 • Екскурзия до църквата на Свети Антоний от Падуа и лагуната на патиците – 15 евро
 • Екскурзия до столицата Тирана и град Круя – 20 евро
 • Входни билети и такси за обектите, посещавани по желание
 • Разходи от личен характер
 • Двупосочен трансфер Пловдив – София – Пловдив – 70 лв., на човек
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“

8 дни / 7 нощувки

Bulgarian
Български

Tour's Location

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛ „ПРЕЗИДЕНТ” 4* в курорта Шенгин на Адриатическо море
Местоположение на хотел Президент 4* Шенгин: хотелът е разположен на първа линия на морето, в близост до центъра на курорта и до живописното пристанище. Разстояние до столицата Тирана – 70 км., разстояние до град Шкодра и границата с Р. Черна Гора – 45 км, разстояние до град Лежа – 5 км. Разстояние до природния резерват пясъчната дюна Rana e Hedhun – 3 км.
На територията на хотел Президент 4* Шенгин: хотелът разполага с обширно фоайе, денонощна рецепция, асансьор, собствен ресторант и дневен бар. На територията на целия хотел, както и в стаите безплатна безжична интернет връзка. Собствен, безплатен за гостите на хотела паркинг.
Настаняване в хотел Президент 4* Шенгин: хотелът е с капацитет от 50 помещения за настаняване, разпределени в: двойни стаи, тройни стаи, подходящи за семейства с 1 дете (1 двойно легло и 1 стандартно единично легло) и фамилни стаи с възможност за настаняване до 4 туристи.
При настаняване на трима възрастни в една стая, туристите се настаняват във фамилна стая на редовни легла!
От лято 2022 всички стаи разположени на 1-ви етаж са напълно реновирани, с ново и модерно обзавеждане, като включително входните врати към стаите са подменини, обновен е и коридора пред стаите! Тези стаи са категория „де лукс” и са на по-високи цени имат директен изглед море, за което не се доплаща!
Всяка стая в хотела е обзаведена с вкус и разполага с: балкон, удобни легла, нощни шкафчета, телефон, гардероб, работно бюро, плоско екранен телевизор със сателитни програми, хладилник, индивидуален климатик, баня и тоалетна с тоалетни принадлежности и сешоар.
Плаж на хотел Президент 4* Шенгин: плажната ивица на курорта Шенгин е широка и с дължина 3 км., покрита със ситен тъмен пясък, а морето на дълго разстояние е плитко. Хотелът разполага със собствен плаж и чадърите и шезлонгите са безплатни за гостите на хотела.
Плажът на курорта е идеално място за сутрешни и вечерни дълги разходки, на места е със естествени борови горички.
Доплащане за стая с изглед море
Желание за гарантирано настаняване в стая с изглед море се заявява при сключване на договора! Заплащане от 200 лева за стая с изглед море се дължи при доплащането на почивката и след препотвърждение от хотела за налична стая с изглед море в периода на почивката.
Допълнителни екскурзии
Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 15 записани туристи. Заплащането им става в евро, на водача на групата по време на пътуването!
Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г.
Лица до 4 г. и от 65 до 74 г. имат доплащане за медицинска застраховка в размер на 6 лв. на човек за престоя. Лица от 75 до 85 г. имат доплащане от 18 лв. на човек за целия период на пътуването.
Начин на плащане и общи условия
Начин на плащане: Цените са по условия на „Ранно записване“, валидни при резервация и внасяне на депозит в размер на 30 % от пакетната цена за съответния период на провеждане, на човек. Условията са валидни до изчерпване на местата и за резервации направени най-късно до 15.03.24 г. Доплащането следва да бъде извършено в срок най-късно до 14 дни преди датата на отпътуване.
Тип на програмата: „EB” (Ранно записване)
Потребителят има право да се откаже от пътуването, без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет и внасяне на депозит.
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
- ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване
- ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването
- ако прекратяването е от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването - 50% от общата стойност на пътуването
- ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването - 80% от общата стойност на пътуването
- ако предкратяването е под 14 календарни дни преди датата на пътуването - 100% от общата цена на организираното пътуване.
При отказ от пътуване, заявено с договор в “Последния Момент” или „Last Minute”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.
При отказ от пътуване, заявено с договор на „Ранни Записвания” или “Early Booking”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.
При отказ от пътуване, заявено с договор на „Специални Промоционални Оферти” или „SPO”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията - 35 туристи.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване!
Общи данни за паспортен и визов режим, както и здравни изисквания - Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт с минимум 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани.
Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Северна Македония, Косово и Албания поради: забрана за напускане на страната; невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителите!
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!
Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, включително и разходи свързани с COVID-19, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
„Некст Вакейшън“ ЕООД разполага с удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност с № РК-01-8284 / 01.02.23 г., издадено от Министерство на туризма.
„Некст Вакейшън“ ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“ от ЗД „Евроинс“ АД със седалище гр. София, бул. „Христофор Колумб“43, застрахователна полица № 03700100004858/10.02.24 г., с период на застрахователно покритие от 00:00 ч. на 11.02.2024 г. до 23:59 ч. на 10.02.2025 г. и лимит на отговорност в размер на 75 000 лв.
Цени от 755 лв.

Запитване

Други оферти