www.nextvacation.eu
from 545 лв.
Запитване

МИНИ ПОЧИВКА В ЧЕРНА ГОРА ЗА 22 СЕПТЕМВРИ 4 НОЩУВКИ В ХОТЕЛ „RIVIJERA“ 4*, ПЕТРОВАЦ

Не е оценено
Продължителност

5 ДНИ / 4 НОЩУВКИ

Tour Type

Specific Tour

Group Size

40 people

Език

Bulgarian, Български

ПОЧИВКА В ЧЕРНА ГОРА ЗА 22 СЕПТЕМВРИ

19.09. – 23.09.24 г.

4 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ НА БЛОК МАСА В ХОТЕЛ „RIVIJERA“ 4*, ПЕТРОВАЦ https://www.hotel-rivijera-montenegro.com/

Разположен в живописен залив сред маслинови и борови гори, на брега на Адриатическо море, град Петровац е един от най-хубавите и романтични морски курорти в Черна Гора. Намира се между най-големият пристанищен град в Черна Гора – Бар и най-посещавания курорт в Черна Гора – Будва. За разлика от Будва обаче, тук строителството не е засегнало автентичната архитектура и дух на града, което е предпоставка за една спокойна и пълноценна почивка. Характерният за целия район средиземноморски климат благоприятства активния морски туризъм в района от началото на май до края на октомври. Плажните райони на Петровац се смятат за най-добрите в страната. Най-посещаван е дългия 2 км. градски пясъчен плаж, разполагащ с всички удобства за туристите. Приятният климат, интересните културно-исторически забележителности, доброто разположение, красивите плажове и уютната атмосфера правят Петровац любимо място за почивка на туристите от цяла Европа. https://youtu.be/CGuMeppGOWE

ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ЕКСКУРЗИИ ДО ДУБРОВНИК; ТИРАНА И ДУРЪС; КОТОР И БУДВА

МАРШРУТ: СОФИЯ – СКОПИЕ – ПРИЩИНА – ПЕТРОВАЦ – СОФИЯ

ЕКСКУРЗИЯ С АВТОБУС

Виж повече

Цени

 • Цена на човек, настанен в двойна или тройна стая - 545 лв.
 • Цена на човек, настанен в единична стая - 745 лв.
 • Цена за дете от 0 до 11,99 г., настанено с двама възрастни в двойна стая - 370 лв.

Ден 1
Ден 1

Отпътуване от гр. София (ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”) в 05:00 ч. Преминаване през граничните пунктове Гюешево и Деве Баир. Транзитно преминаване през Македония, Косово и Албания. Пристигане в Петровац привечер. Разположен в живописен залив сред маслинови и борови гори, на брега на Адриатическо море, град Петровац е един от най-хубавите и романтични морски курорти в Черна Гора. Намира се между най-големият пристанищен град в Черна Гора – Бар и най-посещавания курорт в Черна Гора – Будва. За разлика от Будва обаче, тук строителството не е засегнало автентичната архитектура и дух на града, което е предпоставка за една спокойна и пълноценна почивка. Характерният за целия район средиземноморски климат благоприятства активния морски туризъм в района от началото на май до края на октомври. Плажните райони на Петровац се смятат за най-добрите в страната. Най-посещаван е дългия 2 км. градски пясъчен плаж, разполагащ с всички удобства за туристите. Приятният климат, интересните културно-исторически забележителности, доброто разположение, красивите плажове и уютната атмосфера правят Петровац любимо място за почивка на туристите от цяла Европа.
Настаняване в хотел „Rivijera” 4*. Вечеря на блок маса в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 2
Ден 2

Закуска. Свободно време за плаж или възможност за целодневна екскурзия до Дубровник. Отпътуване за перлата на Адриатика – Дубровник. Пристигане в града по обяд. Пешеходна туристическа обиколка с местен екскурзовод на български език, по главната улица на стария град – „Страдун“, където се намират някои от най-известните забележителности в града – чешмата на Онофрио; църквата „Св. Спас“; Францисканската църква и манастир; площад „Лужа“, където са колоната на Орландо; часовниковата кула; двореца „Спонза“; църквата „Св. Влах“, Княжевския дворец и др. Свободно време за обяд и разходка, с възможност за обиколка по крепостните стени на Дубровник и/или разходка с корабче и посещение на най-близкия остров до града - Локрум, обявен за национален парк, известен с великолепната си ботаническа градина, двореца на Максимилиан и крепостта Роял, „Мъртво море” и едно от местата на които е сниман сериала „Игра на тронове“. Завръщане в Петровац вечерта. Вечеря на блок маса в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 3
Ден 3

Закуска. Свободно време за плаж или възможност за целодневна екскурзия до Котор, най-красивият залив на Адриатика - Которо-Рисанския и Будва. Пешеходна разходка из средновековния град и разглеждане на църквите Света Мария”, Католическата катедрала "Свети Трифон", Часовниковата кула и др. Свободно време за разходка по малките улички, които като в лабиринт изненадват с кафенета, църкви и ресторанти на скритите площади. Възможност за изкачване покрай крепостните стени на Котор, достигащи до върха на планината „Св. Иван“, в подножието на която е разположен града. По желание круиз с кораб из живописния Которо-Рисански залив - най-южният фиорд на Европа с посещение на едно от островчетата, разположени срещу Пераст. Отпъуване за Будва. Свободно време в най-известния морски курорт на Черна гора, потънал в магнолии и олеандри, запазил средновековното си очарование и романтика. Разглеждане на църквата "Св. Троица", Цитаделата, крепостната стена. Съхранените му улици и къщи са приютили съвременни магазини, барове, кафенета. Завръщане в Петровац. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 4
Ден 4

Закуска. Свободно време за плаж или възможност за целодневна екскурзия до Тирана и Дуръс. Отпътуване за столицата на Албания – Тирана. Градът предлага интересна смесица от съвременна архитектура и исторически паметници. Разглеждане на централния столичен площад, с многобройните административни сгради; джамията Етем бей, построена през 18 век; Двореца на културата; Часовниковата кула; пирамидата на Енвер Ходжа; катедралния храм „Възкресение Христово“ и паметника на Скендербег. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за Дуръс. Дуръс е може би най-известният град в страната, посещаван целогодишно от хиляди чуждестранни туристи, а причините за това са много. Познат още от античността със старото си име Драч, запазил до днес редица културно-исторически забележителности от времето на Римската империя и Византия, понастоящем Дуръс е най-големият пристанищен град в страната и втори по население. Кратка разходка в центъра на града, където ще видите: крайбрежният булевард "Таулантия"; крепостните стени на стария град; амфитеатърът на Дуръс – един от най-големите и най-добре запазените на Балканите, с раннохристиянски параклис в една от галериите и др. Свободно време за разходка по крайбрежната градска алея. Завръщане в хотела вечерта. Вечеря на блок маса в ресторанта на хотела.

Ден 5
Ден 5

Закуска. Отпътуване за България. Транзитно преминаване през Албания, Косово и Македония. Пристигане в София (ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”) вечерта.

 • 4 нощувки със закуски в хотел „Rivijera” 4*, Петровац https://www.hotel-rivijera-montenegro.com/
 • 4 вечери на блок маса в ресторанта на хотела
 • Безплатно ползване на шезлонги и чадъри край басейна на хотела
 • Транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • Гранични и магистрални такси
 • Водач по време на пътуването и престоя
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина - Травълър“, „Опция А“ от ЗК „ЕвроИнс“, с лимит на отговорност 10 000 евро
 • Градска такса – 1.5 евро за възрастен и 1 евро за дете до 11.99 г., на нощувка. Заплаща се на място, при настаняване в хотела
 • Ползване на чадъри и шезлонги на плажа. На плажа на Петровац, целодневно ползване на 2 шезлонга и чадър е на обща цена от 15 евро.
 • Целодневна екскурзия до Дубровник – 50 евро за възрастен и 35 евро за дете до 11.99 г. Цената на екскурзията включва туристическа обиколка в Дубровник с местен екскурзовод и ползване на слушалки по време на обиколката. Цената не включва входни такси за посещавани по желание забележителности и атракции*.
 • Целодневна екскурзия до Котор и Будва – 15 евро и 10 евро за дете до 11.99 г. (цената включва туристическа такса и туристическа обиколка с местен екскурзовод в Котор). Възможност за разходка с кораб по Которо - Рисанския залив – 20 евро
 • Целодневна екскурзия до Тирана и Круя – 35 евро за възрастен и 25 евро за дете до 11.99 г.
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“

5 дни / 4 нощувки

Bulgarian
Български

Tour's Location

Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г.
Лица до 4 г. и от 65 до 74 г. имат доплащане за медицинска застраховка в размер на 6 лв. на човек за престоя. Лица от 75 до 85 г. имат доплащане от 12 лв. на човек за целия период на пътуването.
Допълнителни екскурзии и входни такси
Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 20 записани туристи. Заплащането им става в евро, на водача на групата по време на пътуването!

**Ориентировъчни цени за входни билети и такси за обектите, посещавани по желание, по време на допълнителните екскурзии: пешеходна обиколка по крепостните стени на Дубровник – 35 евро; посещение на остров Локрум с включен двупосочен трансфер с туристически кораб и екскурзоводско обслужване от местен екскурзовод – 30 евро; изкачване крепостните стени на Котор – 8 евро.
Начин на плащане и общи условия
Начин на плащане: При резервация за екскурзията и сключване на потребителски договор е необходимо внасяне на авансово плащане от 30% от пакетната цена на пътуването. Доплащането на екскурзията следва да бъде извършено в срок до 14 дни преди датата на отпътуване.
Тип на програмата: „СПО” (специална промоционална оферта)
Потребителят има право да се откаже от пътуването, без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет и внасяне на депозит.
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
- ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване
- ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването
- ако прекратяването е от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването - 50% от общата стойност на пътуването
- ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването - 80% от общата стойност на пътуването
- ако предкратяването е под 14 календарни дни преди датата на пътуването - 100% от общата цена на организираното пътуване.
При отказ от пътуване, заявено с договор в “Последния Момент” или „Last Minute”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.
При отказ от пътуване, заявено с договор на „Ранни Записвания” или “Early Booking”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.
При отказ от пътуване, заявено с договор на „Специални Промоционални Оферти” или „SPO”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията - 40 туристи.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване!
Общи данни за паспортен и визов режим, както и здравни изисквания - Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт с минимум 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани.
Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Северна Македония, Косово, Албания, Черна Гора и Хърватия поради: забрана за напускане на страната; невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !
Програмата е подходяща за хора в неравностойно положение, които могат да се предвижват самостоятелно. Допълнителните екскурзии биха затруднили хора в неравностойно положение.
Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителите!
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!
Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, включително и разходи свързани с COVID-19, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
„Некст Вакейшън“ ЕООД разполага с удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност с № РК-01-8284 / 01.02.23 г., издадено от Министерство на туризма.
„Некст Вакейшън“ ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“ от ЗД „Евроинс“ АД със седалище гр. София, бул. „Христофор Колумб“43, застрахователна полица № 03700100004858/10.02.24 г., с период на застрахователно покритие от 00:00 ч. на 11.02.2024 г. до 23:59 ч. на 10.02.2025 г. и лимит на отговорност в размер на 75 000 лв.
Цени от 545 лв.

Запитване

Други оферти