www.nextvacation.eu
from 285 лв.
Запитване

ЕКСКУРЗИЯ С 3 НОЩУВКИ В ИСТАНБУЛ – ГРАДЪТ НА ДВА КОНТИНЕНТА

Не е оценено
Продължителност

4 ДНИ / 3 НОЩУВКИ

Tour Type

Specific Tour

Group Size

40 people

Език

Български

ЕКСКУРЗИЯ ДО ИСТАНБУЛ И ОДРИН С 3 НОЩУВКИ

10.10. – 13.10.24 г.

31.10. – 03.11.24 г.

3 НОЩУВКИ В ХОТЕЛ 3* РАЗПОЛОЖЕН В ИСТОРИЧЕСКИЯ ЦЕНТЪР НА ИСТАНБУЛ

ЕКСКУРЗИЯ С ДНЕВНИ ПРЕХОДИ

ВКЛЮЧЕНА В ПАКЕТНАТА ЦЕНА ПЕШЕХОДНА ОБИКОЛКА НА ИСТОРИЧЕСКИЯ ЦЕНТЪР

МАРШРУТ: СОФИЯ – ПЛОВДИВ – ИСТАНБУЛ – ОДРИН – ПЛОВДИВ – СОФИЯ

ЕКСКУРЗИЯ С АВТОБУС

Виж повече

Цени

 • Цена на човек, настанен в двойна или тройна стая - 285 лв.
 • Цена на човек, настанен в единична стая - 425 лв.

Ден 1
Ден 1

Отпътуване от гр. София (ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”) в 06:00 ч. и от Пловдив (бензиностанция „ОМВ“, до хотел „Санкт Петебрург“) в 07:45 ч. Преминаване през гранични пунктове „Капитан Андреево” и „Капъ Куле“. Отпътуване за Одрин. Предвидено е време за обяд и разглеждане на централната част на града, в района на джамията „Селимие“. Отпътуване в посока мегаполиса Истанбул, разположен на два континента – Европа и Азия, позициониран векове наред на пътя между изтока и запада, наследник и пазител на безценно културно-историческо наследство от времето на Римската империя, Византия и Османската империя. Пристигане в Истанбул следобяд. Настаняване в хотел 3* разположен в историческия център на града. Свободно време. Възможност за организирана вечеря по меню в ресторант разположен на моста Галата, с гледка към историческия център, пролива Босфор и Азия. Завръщане в хотела. Нощувка.

Ден 2
Ден 2

Закуска. Възможност за екскурзия по цялото продължение на залива „Златен Рог“, включваща посещение на разноцветния квартал Балат; българската желязна църква „Св. Стефан“; квартал Еюп и кафенето на хълма Пиер Лоти до който се достига с кабинков лифт. Свободно време за чаша ароматно кафе или чай в кафенето на Пиер Лоти. Едва ли има по-романтично и красиво място в Истанбул, откъдето може да се любувате на приказната панорама и красота на залива. Екскурзията завършва по обяд. Кратко свободно време за обяд и отдих.
Следобяд, следва пешеходна обиколка на историческия център на Истанбул, с екскурзовод на български език. По време на обиколката ще имате възможност да посетите някои от най-известните забележителности на града останали наследство от времето на Константинопол и Османската империя. Разглеждат се: Хиподрума; Змиевидната колона; обелискът на император Теодосий; величествената „Св. София“ (отвън); Синята джамия и др. Възможност за посещение на водохранилището „Йеребатан“ (допълнително се заплаща входна такса), разходка и време за шопинг из най-големият затворен пазар в света – „Капалъ Чаршъ“. Възможност за разходка до една от най-известните султански джамии, тази на султан Сюлейман Велики. Джамията е един от най-изящните проекти на великия архитект Мимар Синан, разположена на един от хълмовете на стария град, с панорамна тераса от която се открива приказна гледка към залива Златен Рог, Босфора и „новата“ европейска част на града. Завръщане в хотела.
Вечерта, по желание (срещу допълнително заплащане) вечеря в местен ресторант или вечеря на яхта по Босфора. И двете опции включват вечеря по меню, неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки, фолклорна програма и бели денс шоу. Нощувка.

Ден 3
Ден 3

Закуска. Възможност за разходка с кораб по Босфора. Екскурзията се провежда с местен екскурзовод на български език, от който ще научите всичко най-интересно и важно за историята на града, за забележителностите на двата бряга на пролива. Първата част на това незабравимо и приказно преживяване е плавайки покрай европейския бряг, преминавайки покрай двореца „Долмабахче“; „Чираан Палас“ – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света; кварталът „Ортакьой” – любимо място на истанбулската младеж; преминавайки под най-старият мост свързващ двата континента и достигайки до втория мост, позициониран на най-тясното място на пролива. Втората част от плаването е в обратна посока, плавайки покрай азиатския бряг, откъдето ще видите някои от най-красивите частни къщи и вили на брега на Босфора, хълма „Чамладжъ“; квартали Юскюдар и Кадъкьой; двореца „Бейлярбей“; „Момината“ кула и др. Свободно време или по желание (срещу доплащане) посещение на султанския дворец „Долмабахче”. Завръщане в хотела.
Следобяд, туристите имат възможност за избор измежду две допълнителни екскурзии, включващи посещения на някои от най-известните забележителности в азиатската част на града. Първата е екскурзия до един от най-новите комплекси на Истанбул – „Виа порт Марина“ и Пеещите фонтани. В комплекса „Виа Порт Марина“ ще имате възможност да разгледате Парка на лъвовете, който събира всички видове от семейство котки, донесени от различни краища на света, включително и белите лъвове от Африка. Ще може да посетите и увеселителния парк. На територията на комплекса се намира и най-красивото яхтено пристанище на Истанбул, а също така ще може да пазарувате в магазините във „Via port Marina Outlet Shopping center“. Екскурзията ще продължи към един от най-бързо развиващите се и модерни азиатски квартали на града – Аташехир и комплекса „Watergarden“, който впечатлява посетителите си със светлинно, звуково и огнено шоу на Пеещите фонтани. Там ще имате свободно време за вечеря, докато се наслаждавате на шоуто. Втората екскурзия включва посещение на най-голямата и модерна джамия в Турция – „Чамладжъ“, от чиято панорамна тераса се разкрива невероятна гледка към Босфора и европейската част на града и отново комплекс “WaterGarden” и Пеещите фонтани, също с предвидено свободно време.
Завръщане в хотела вечерта, около 22:00 ч. Нощувка.

Ден 4
Ден 4

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Одрин. Предвидено е време за пазаруване и обяд в централната част на града, в района на джамията „Селимие“. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив, София (ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”) късно вечерта.

 • 3 нощувки в хотел 3* в историческия център на Истанбул
 • 3 закуски на блок маса в ресторанта на хотела
 • Транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • Гранични, магистрални и горивни такси
 • Водач по време на пътуването
 • Пешеходна туристическа обиколка на историческия център, с екскурзовод на български език
 • Посещение на Одрин
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина - Травълър“, „Опция А“ от ЗК „ЕвроИнс“, с лимит на отговорност 10 000 евро*
 • Вечеря по четиристепенно меню в рибен ресторант, разположен на моста Галата – 30 евро, без включени напитки
 • Разходка с кораб по Босфора, с местен екскурзовод на български език – 17 евро
 • Екскурзия „Златен Рог“, с местен екскурзовод на български език, включваща посещение на българската църква „Св. Стефан“, квартал Балат и хълма Пиер Лоти – 15 евро
 • Вечеря в атракционно заведение – 30 евро
 • Вечеря на яхта по Босфора – 45 евро
 • Екскурзия до комплекс „Виа Порт Марина“ и Пеещите фонтани – 22 евро (цената не включва входни такси за забележителностите, посещавани по желание във „Виа Порт Марина“)
 • Екскурзия до джамията „Чамладжъ“ и комплекс „Watergarden” – 17 евро
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“

4 дни / 3 нощувки

Български

Tour's Location

Допълнителни екскурзии
Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 20 записани туристи. Заплащането им става в евро, на водача на групата по време на пътуването!
Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г.
Лица до 4 г. и от 65 до 74 г. имат доплащане за медицинска застраховка в размер на 4 лв. на човек за престоя. Лица от 75 до 85 г. имат доплащане от 8 лв. на човек за целия период на пътуването.
Начин на плащане и общи условия
Начин на плащане: При резервация за екскурзията и сключване на потребителски договор е необходимо внасяне на авансово плащане от 30% от пакетната цена на пътуването. Доплащането на екскурзията следва да бъде извършено в срок до 14 дни преди датата на отпътуване.
Тип на програмата: „СПО” (специална промоционална оферта)
Потребителят има право да се откаже от пътуването, без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет и внасяне на депозит.
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
- ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване
- ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването
- ако прекратяването е от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването - 50% от общата стойност на пътуването
- ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването - 80% от общата стойност на пътуването
- ако предкратяването е под 14 календарни дни преди датата на пътуването - 100% от общата цена на организираното пътуване.
При отказ от пътуване, заявено с договор в “Последния Момент” или „Last Minute”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.
При отказ от пътуване, заявено с договор на „Ранни Записвания” или “Early Booking”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.
При отказ от пътуване, заявено с договор на „Специални Промоционални Оферти” или „SPO”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията - 40 туристи.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване!
Общи данни за паспортен и визов режим, както и здравни изисквания - Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт с минимум 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани.
Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Турция поради: забрана за напускане на страната; невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителите!
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!
Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, включително и разходи свързани с COVID-19, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
„Некст Вакейшън“ ЕООД разполага с удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност с № РК-01-8284 / 01.02.23 г., издадено от Министерство на туризма.
„Некст Вакейшън“ ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“ от ЗД „Евроинс“ АД със седалище гр. София, бул. „Христофор Колумб“43, застрахователна полица № 03700100004858/10.02.24 г., с период на застрахователно покритие от 00:00 ч. на 11.02.2024 г. до 23:59 ч. на 10.02.2025 г. и лимит на отговорност в размер на 75 000 лв.
Цени от 285 лв.

Запитване

Други оферти