www.nextvacation.eu
from 645 лв.
Запитване

АДРИАТИЧЕСКО КРАЙБРЕЖИЕ ОТ ДУБРОВНИК ДО СПЛИТ И ТАЙНИТЕ НА БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Не е оценено
Продължителност

5 ДНИ / 4 НОЩУВКИ

Tour Type

Specific Tour

Group Size

40 people

Език

Bulgarian, Български

ЕКСКУРЗИЯ ДО САРАЕВО, МОСТАР, НЕУМ, ДУБРОВНИК И СПЛИТ

19.09. – 23.09.24 г.

1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ В САРАЕВО

3 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ В НЕУМ

След Монако, Босна има най-малката крайбрежна ивица в Европа, едва 20 км. излаз на Адриатическо море, разделяйки територията на Далмация и Хърватия на две части. Неум е единственият морски курорт в страната. Макар да се намира между посещаваните целогодишно от хиляди туристи Дубровник и Сплит, Неум е популярна туристическа дестинация и определено има защо.  Благодарение на дългото и топло лято, кратката и мека зима, Неум се счита за един от крайбрежните градове с най-много слънчеви дни в годината. Тук водите на Адриатическо море са спокойни и топли, тъй като заливът, в края на който е разположен Неум, е почти изцяло отделен от морето от полуостров Клек. Градът е с богата история и културно-историческо наследство, датиращо от времето на Римската империя. Хотелите в Неум са не един и два, предлагащи високо ниво на обслужване и страхотни условия за гостите си, а в местните ресторанти може да опитате всичко от средиземноморската кухня на доста по-достъпни цени в сравнение със съседните хърватски курорти.

ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ДУБРОВНИК

ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО СПЛИТ https://360.visitsplit.com/

ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ТРЪГВАНЕ ОТ ПЛОВДИВ И СОФИЯ

МАРШРУТ: СОФИЯ – САРАЕВО – МОСТАР – НЕУМ – ДУБРОВНИК – СПЛИТ – СОФИЯ

ЕКСКУРЗИЯ С АВТОБУС

Виж повече

Цени

 • Цена на човек, настанен в двойна или тройна стая - 645 лв.
 • Цена на човек, настанен в единична стая - 845 лв.
 • Цена за дете от 0 до 11,99 г., настанено с двама възрастни в двойна стая - 585 лв.

Ден 1
Ден 1

Отпътуване от гр. София (ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”) в 05:00 ч. Преминаване през граничните пунктове Калотина и Градина. Транзитно преминаване по маршрут: Ниш – Крушевац – Кралево – Чачак – Ужице - Висше град -Мокра гора - Сараево. Пристигане в Сараево в късния следобед. Настаняване в хотел 3*. Свободно време, за да усетите духа на Сараево с безкрайните малки кафенета и уютни ресторанти, които лесно ще откриете в главната търговска зона на Сараево – Башчаршия. Тази част на града изобилства от уникални архитектурни постижения на османската градска архитектура, включително множество куполни джамии и традиционни форми на ориенталска архитектура. Тук ще откриете и много магазини за бижута, за сувенири и дребни сладкиши. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка

Ден 2
Ден 2

Закуска. Напускане на хотела. Панорамна обиколка на Сараево: моста на Айфел и историческия мост, където е бил убит австро-унгарския престолонаследник Фердинанд (причина за започването на Първата световна война), Инат къща, Кметството, Катедралата и Баш чаршия. Отпътуване за град Мостар. Разглеждане на стария турски мост над река Неретва, построен през 16 век, а по време на ожесточените сражения през 1993 г. е разрушен и отново възстановен и открит през 2004 г. Свободно време за разходка по тесните калдаръмени улички на старата част на града. Отпътуване за Неум. След Монако, Босна има най-малката крайбрежна ивица в Европа, едва 20 км. излаз на Адриатическо море, разделяйки територията на Далмация и Хърватия на две части. Неум е единственият морски курорт в страната. Макар да се намира между посещаваните целогодишно от хиляди туристи Дубровник и Сплит, Неум е популярна туристическа дестинация и определено има защо. Благодарение на дългото и топло лято, кратката и мека зима, Неум се счита за един от крайбрежните градове с най-много слънчеви дни в годината. Тук водите на Адриатическо море са спокойни и топли, тъй като заливът, в края на който е разположен Неум, е почти изцяло отделен от морето от полуостров Клек. Градът е с богата история и културно-историческо наследство, датиращо от времето на Римската империя. Хотелите в Неум са не един и два, предлагащи високо ниво на обслужване и страхотни условия за гостите си, а в местните ресторанти може да опитате всичко от средиземноморската кухня на доста по-достъпни цени в сравнение със съседните хърватски курорти. Пристигане в Неум привечер. Настаняване в хотел 3*. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 3
Ден 3

Закуска. Целодневна екскурзия до Дубровник. Перлата на Адриатика, както още е известен града, се намира на около 60 км. разстояние от Неум. Екскурзията започва сутринта, след закуска, като пристигането в Дубровник е малко преди обяд. Следва пешеходна туристическа обиколка, с местен екскурзовод на български език, по главната улица на стария град – „Страдун“, където се намират някои от най-известните забележителности в града – чешмата на Онофрио; църквата „Св. Спас“; Францисканската църква и манастир; площад „Лужа“, където са колоната на Орландо; часовниковата кула; двореца „Спонза“; църквата „Св. Влах“, Княжевския дворец и др. Свободно време за обяд и разходка, с възможност за обиколка по крепостните стени на Дубровник и/или разходка с корабче и посещение на най-близкия остров до града - Локрум, обявен за национален парк, известен с великолепната си ботаническа градина, двореца на Максимилиан и крепостта Роял, „Мъртво море” и едно от местата на които е сниман сериала „Игра на тронове“. Завръщане в Неум вечерта. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 4
Ден 4

Закуска. Целодневна екскурзия до Сплит – вторият по големина град в Хърватия и първи на Адриатическото крайбрежие, културен и икономически център на централна Далмация. Римският император Диоклециан избира този залив, в близост до родното му място град Салоника, за построяване на дворец, в който да живее след оттеглянето си от римския престол. Днес, останките от дворецът му са паметник на световното историческо наследство, а Сплит е един от най-посещаваните градове в Хърватия. Туристическа програма в историческата част на града – двореца на Диоклециан; Бенидектинския манастир; катедралата; храма на Юпитер; колонадата и др. Свободно време за разходка и обяд. Завръщане в Неум привечер. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 5
Ден 5

Закуска. Отпътуване за България. Кратка фото-пауза във Вишеград при известния каменен мост над река Дрина – „Чуприята”. Моста е построен през ХVI век по инициатива на Мехмед паша - Соколлу и дело на великият архитект Синан. От 2007 г. е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Свободно време за обяд в центъра на града. Продължаване по маршрута: Чачак – Кралево – Ниш - София. Пристигане в София (ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”) късно вечерта.

 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Сараево
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в Неум
 • Туристическа такса в хотелите
 • Транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • Гранични и магистрални такси
 • Туристическа обиколка на Сараево
 • Туристическа програма в Мостар
 • Целодневна екскурзия до Дубровник с включена пешеходна обиколка на стария град с местен екскурзовод на български език
 • Целодневна екскурзия до Сплит
 • Водач по време на пътуването
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина - Травълър“, „Опция А“ от ЗК „ЕвроИнс“, с лимит на отговорност 10 000 евро
 • Разходи от личен характер
 • Входни билети и такси за обектите, посещавани по желание**
 • Двупосочен трансфер Пловдив - София - Пловдив - 50 лв.**
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“

5 дни / 4 нощувки

Bulgarian
Български

Tour's Location

Възможност за тръгване от Пловдив
Двупосочен трансфер Пловдив - София - Пловдив е на цена от 50 лв. на човек. Заявява се при резервация за пътуването и се заплаща заедно със стойността на туристическия пакет. Тръгването става от бензиностанция "OMV", до хотел "Санкт Петербург". Трансферът се осъществява с микробус, лицензиран за превоз на пътници и е до и от мястото на тръгване и приключване на туристическото пътуване - гр. София, ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”.
Трансферът се осъществява при минимум 10 записани туристи.
Ориентировъчни цени за входни билети и такси
Ориентировъчни цени за входни билети и такси за обектите, посещавани по желание: пешеходна обиколка по крепостните стени на Дубровник – 35 евро; посещение на остров Локрум с включен двупосочен трансфер с туристически кораб и екскурзоводско обслужване от местен екскурзовод – 30 евро
Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г.
Лица до 4 г. и от 65 до 74 г. имат доплащане за медицинска застраховка в размер на 6 лв. на човек за престоя. Лица от 75 до 85 г. имат доплащане от 12 лв. на човек за целия период на пътуването.
Начин на плащане и общи условия
Начин на плащане: 30% от пакетната цена при резервация за пътуването. Доплащане на екскурзията до 14 дни преди датата на отпътуване.
Тип на програмата: „СПО” (специална промоционална оферта)
Потребителят има право да се откаже от пътуването, без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет и внасяне на депозит.
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
- ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване
- ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването
- ако прекратяването е от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването - 50% от общата стойност на пътуването
- ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването - 80% от общата стойност на пътуването
- ако предкратяването е под 14 календарни дни преди датата на пътуването - 100% от общата цена на организираното пътуване.
При отказ от пътуване, заявено с договор в “Последния Момент” или „Last Minute”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.
При отказ от пътуване, заявено с договор на „Ранни Записвания” или “Early Booking”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.
При отказ от пътуване, заявено с договор на „Специални Промоционални Оферти” или „SPO”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията - 40 туристи.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване!
Общи данни за паспортен и визов режим, както и здравни изисквания - Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт с минимум 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани.
Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватия поради: забрана за напускане на страната; невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителите!
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!
Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, включително и разходи свързани с COVID-19, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
„Некст Вакейшън“ ЕООД разполага с удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност с № РК-01-8284 / 01.02.23 г., издадено от Министерство на туризма.
„Некст Вакейшън“ ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“ от ЗД „Евроинс“ АД със седалище гр. София, бул. „Христофор Колумб“43, застрахователна полица № 03700100004858/10.02.24 г., с период на застрахователно покритие от 00:00 ч. на 11.02.2024 г. до 23:59 ч. на 10.02.2025 г. и лимит на отговорност в размер на 75 000 лв.
Цени от 645 лв.

Запитване

Други оферти