4 ДНИ / 3 НОЩУВКИ

МАРШРУТ: СОФИЯ – КРАГУЕВАЦ – ПОДГОРИЦА – БУДВА – ДУБРОВНИК – КОТОР – СОФИЯ

ЕКСКУРЗИЯ С АВТОБУС

ДАТИ: 29.04. – 02.05.23 г.; 05.05. – 08.05.23 г.; 21.05. – 24.05.23 г.; 29.10. – 01.11.23 г.

Ден I – Отпътуване от  гр. София (ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”) в 05:00 ч. Преминаване през граничните пунктове Калотина и Градина. Пътуване в Сърбия и Черна Гора по маршрут: Ниш-Крагуевац-Ужице-Бело Поле-Подгорица-Будва. Пристигане в Будва привечер. Настаняване в хотел „Obala” 3*. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден II – Закуска. Отпътуване за перлата на Адриатика – Дубровник. Пристигане в града по обяд. Пешеходна разходка по главната улица на стария град – „Страдун“, където се намират някои от най-известните забележителности в града – чешмата на Онофрио; църквата „Св. Спас“; Францисканската църква и манастир; площад „Лужа“, където са колоната на Орландо; часовниковата кула; двореца „Спонза“; църквата „Св. Влах“, Княжевския дворец и др. Свободно време за обяд и разходка, с възможност за обиколка по крепостните стени на Дубровник и/или разходка с корабче и посещение на най-близкия остров до града – Локрум, обявен за национален парк, известен с великолепната си ботаническа градина, двореца на Максимилиан и крепостта Роял, „Мъртво море” и едно от местата на които е сниман сериала „Игра на тронове“. Завръщане в Будва вечерта. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден III – Закуска. По желание целодневна екскурзия до Котор и най-красивият залив на Адриатика – Которо-Рисанския. Пешеходна разходка из средновековния град и разглеждане на църквите Света Мария”, Католическата катедрала „Свети Трифон“, Часовниковата кула и др. Свободно време за разходка по малките улички, които като в лабиринт изненадват с кафенета, църкви и ресторанти на скритите площади. Възможност за изкачване покрай крепостните стени на Котор, достигащи до върха на планината „Св. Иван“, в подножието на която е разположен града. По желание круиз с кораб из живописния Которо-Рисански залив – най-южният фиорд на Европа с посещение на едно от островчетата, разположени срещу Пераст. Отпъуване за Будва. Свободно време в най-известния морски курорт на Черна гора, потънал в магнолии и олеандри, запазил средновековното си очарование и романтика. Разглеждане на църквата „Св. Троица“, Цитаделата, крепостната стена. Съхранените му улици и къщи са приютили съвременни магазини, барове, кафенета. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден IV – Закуска. Отпътуване за България. Фотопаузи при о-в Свети Стефан – курорта на звездите и Шкодренското езеро. Пристигане в София (ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”) вечерта.

Цена на човек, настанен в двойна или  тройна стая

375 лв.

 

 

Цена на човек, настанен в единична стая

455 лв.
Цена за дете от 0 до 11,99 г., настанено с двама възрастни в двойна стая 375 лв.

 

Цената включва:

 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел “Obala” 3* Rafailovici, Budva
 • Транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • Гранични и магистрални такси
 • Целодневна екскурзия до Дубровник
 • Водач по време на пътуването
 • Медицинска застраховка „помощ при пътуване в чужбина“ от ЗК „ЕвроИнс“, с лимит на отговорност 2000 евро

Цената не включва:

 • Туристическа такса (заплаща се в евро, при настаняване в хотела) – 1,5 евро на човек, на нощувка
 • входни билети и такси за обектите, посещавани по желание**
 • Целодневна екскурзия до Котор – 15 евро (цената включва туристическа такса)
 • Разходка с кораб по Которо – Рисанския залив – 15 евро
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“

*Забележки:

 • Лица до 5 г. и от 64 до 74 г. имат доплащане за медицинска застраховка в размер на 4 лв. на човек за престоя. Лица от 75 до 80 г. имат доплащане от 8 лв. на човек за целия период на пътуването.
 • Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 20 записани туристи. Заплащането им става в евро, на водача на групата по време на пътуването!