МАРШРУТ: СОФИЯ – ВЕРИЯ – КОЗАНИ – ИГУМЕНИЦА – О-В КОРФУ – СОФИЯ

ПОЧИВКА С АВТОБУС

ДАТИ: 23.05. – 28.05.23 г. и 03.10. – 08.10.23 г.

Ден I – Отпътуване от  гр. София (ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”) в 06:00 ч. Преминаване през граничните пунктове Кулата и Промахон. Пристигане в Игумециа следобяд, откъдето пътуването продължава с ферибот (продължителност 1 час и 45 минути) до остров Корфу. Настаняване в хотел “Messonghi Beach” 3*. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден II – Закуска. Панорамна обиколка на град Корфу – Тур на Корфу град и двореца на Императрица Сиси – Ахилион (входната такса не е включена в цената – 6 евро на човек – групова цена). Екскурзията е полудневна и се разглеждат още: площад Еспланада /или още Променада / с улица Листон, Старата крепост / входът не е включен – 6 евро на човек /, дворецът Св. Св. Георги и Михайл – днес музей на азиатското изкуство / входът не е включен / и църквата с мощите на Светеца – закрилник на острова – Св- Спиридон. Препоръчваме удобни обувки и слънцезащитни средства. Турът е с  беседа на български език. Свободно време. Завръщане в хотела. Обяд. Свободно време. Вечеря.  Нощувка.

Ден III – Закуска. Свободен ден или по желание * допълнителна екскурзия – *Екскурзия до Палеокастрица и Сидари. В Палеокастрица се посещава едноименния манастир и има свободно време за плаж. След обяд – Сидари, като се спира за фото пауза на „Канала на влюбените“ – изключително романтично и красиво място. Свободно време в Сидари. За този ден препоръчваме принадлежности за плаж, включително аква обувки и слънцезащинти средства. Обяд. Вечеря. Нощувка.

Ден IV – Закуска.  Свободен ден или по желание * допълнителна екскурзия. Обяд. Вечеря. Нощувка.

Ден V – Закуска. Свободен ден или по желание * допълнителна екскурзия – Целодневна екскурзия с корабче до островите Паксос и Антипаксос (около 8 ч.). Вечеря. Нощувка.

Ден VI – Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София (ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”) вечерта.

Цена на човек, за пакет, на ALL INCLUSIVE, в леваЦЕНИ ЕВ = РАННИ ЗАПИСВАНИЯРЕДОВНИ ЦЕНИ
В двойна супериор стая650 лв. 
3-ти възрастен в двойна стая545 лв. 
Дете 0-10.99 г. с двама възрастни в стая250 лв. 
Доплащане за единична стая230 лв. 
*ЦЕНИ ЕВ = РАННИ ЗАПИСВАНИЯ са валидни при резервации направени до 28/02/2023 г. и заплащане на 50% депозит.

Цената включва:

 • 5 нощувки на база ALL INCLUSIVE  в хотел “Messonghi Beach” 3*  www.messongibeach.gr
 • Транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • Гранични, магистрални такси фериботни билети
 • Панорамна обиколка на Корфу град и посещение на Двореца на Императрица Сиси с беседа на български език
 • Водач по време на пътуването
 • Медицинска застраховка „помощ при пътуване в чужбина“, с лимит на отговорност 5000 евро

Цената не включва:

 • Екскурзия до Палеокастрица и Сидари – Канал Д’амур – 30 € възрастен и 15 € дете до 11.99 г.
 •  Входна такса на двореца Ахилийон – над 14 човека – групова цена
 • Целодневна екскурзия с корабче до островите Паксос и Антипаксос (около 8 ч.) – 40 € възрастен и 25 € дете до 11.99 г.
 • Такса гориво – ако се наложи такава позовавайки се на т. 3.1 от Общите условия за пътуване

*Забележка: Считано от 01.01.2018 г. в Гърция се въвежда туристическа такса, която туристите заплащат на рецепция в хотелите. Таксите са в съответствие с местната категоризация и са на ден за стая.

** Забележка: Във връзка с епидемичната обстановка в България и Гърция и изискванията към участниците в организирани групови туристически пътувания, отнасящи се към всяка отделна дата и период на провеждане на екскурзията, е възможно изискване за наличие на зелен сертификат от всеки един пътуващ!

*** Забележка: За туристите, които желаят да ползват собствен транспорт, от цената се приспадат 150 лв. Стаите за ползване с личен транспорт са ограничени и подлежат на потвърждение. Туристи, пътуващи самостоятелно, нямат включени застраховка и фериботен билет!

Доплащане за единично ползване на двойна седалка – 180.00 лв.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПОЧИВКАТА:  40 ТУРИСТИ.

Срок на уведомление при несъбран минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт с минимум 6 месеца валидност  от датата на отпътуване за български граждани.

За деца под 18 години, пътуващи с един родител  или без  родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън   България –оригинал + 1 копие + паспорт на детето, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта.

Няма визови изисквания, свързани с пътуването.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: При резервации направени до 28/02/2023 г., за да се ползват специалните цени по Ранни Записвания трябва да се внесе сумата от 50%;  При резервации направени по редовни цени: Депозит 50 лв. при записване. 30% от сумата до 30/04/2023 г. Пълно плащане: 15 дни преди дата на отпътуване.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:

•          Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция до деня, следващ деня на записването и внасянето на депозит.

В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът  не удържа неустойки при следните условия:

 • При налагане на карантина за влизане в страната на пътуване от България или за влизане от страната на пътуване към България (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).
 •  При обявяване на Инзвънредно положение във връзка с COVID-19!
 • При установяване на зараза от COVID-19 на някои от пътуващите или техен близък до 14 дни  преди отпътуване– позитивен PCR тест (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).

Във всички останали случаи на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа неустойка както следва:

От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.

От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.

От 9-тия ден до датата на заминаване – 100% от общата цена на пътуването на турист.

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, включително и разходи свързани с COVID-19:

1.         Поставяне под карантина от здравните власти на застрахованото лице или на негов близък, с когото застрахованото лице живее заедно или с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, вследстие на лабораторно потвърден случай на Ковид-19,при условие че до началната дата на пътуването остават не повече от 14 (четиринадесет) дни.

2.         Провеждане на домашно лечение или хоспитализация на застрахованото лице или на негов близък, с когото застрахованото лице живее заедно или с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, вследстие на лабораторно потвърден случай на Ковид-19,при условие че до началната дата на пътуването остават не повече от 28 (двадесет и осем) дни.

3.         Отказ на превозвача да настани застрахованото лице или негов близък, с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, на борда на посоченето в документа за резервация превозно средство поради:

–          Повишена телесна температура, отчетена от превозвача преди отпътуването, или

–          Лаболаторно потвърден случай на Ковид-19.

4.         Смърт на застрахованото лице вседствие на потвърден случай на Ковид-19.

5.         Смърт на близък на застрахованото лице вследствие на потвърден случай на Ковид-19, настъпила не повече от 90 дни преди началната дата на пътуването.

Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa

Лица до 5 год. и от 64 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка в размер на 6.00 лв. на човек за престоя. Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка от 12.00 лв за престоя.

Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. Могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 2.00 лева на ден.

Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини ! Описаните в програмата чествания са традиционни за о-в Корфу, но твърде е възможно да претърпят корекции поради съществуващата пандемия !

ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 20 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.

Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се се спира, но слизат само нуждаещите се /.

Програмата е подходяща за хора в неравностойно положение, които могат да се предвижват самостоятелно. Допълнителните екскурзии биха затруднили хора в неравностойно положение.